BES 1 wint thuis van Casteren

BES 1 – Casteren 1  Uitslag: 3-0

Na de seizoensopening van BES tegen het, uit de derde klasse, gedegradeerde Bergeijk, stond vandaag weer een onbekende tegenstander op het programma. Casteren is middels de nacompetitie gepromoveerd vanuit de vijfde klasse.

Vanaf het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Verhagen werd de verdediging van Casteren onder druk gezet. Al snel werd duidelijk dat Casteren naar Borkel en Schaft was gekomen om te proberen niet te verliezen.

Casteren vormde een “handbal” verdediging waar BES veel moeite had om hier doorheen te voetballen. Na reeds een aantal vrije trappen en corners welke (voor BES niet goed vielen voor het doel van Casteren) was het in de 19e minuut een goede aanval over links via Jordy Bukkems en Luuk Gijsbers welke knap werd ingeschoten door Maikel van der Honing. Zijn inzet werd nog door een verdediger van Casteren tot corner verwerkt.

In de 27e minuut was er het eerste wapenfeit van Casteren in aanvallend opzicht, middels een vrije trap op een afstand van ongeveer 30 meter van het doel van BES, deze werd hoog overgeschoten. Tot aan de 36e minuut bleef BES druk houden op het doel van Casteren, zonder tot echte doelrijpe kansen te komen. In de 36e minuut het tweede aanvallende wapenfeit van Casteren, welke door de verdediging van BES goed werd opgevangen. Tot aan het rustsignaal werd de dadendrang van BES minder.

De 2e speelhelft werd aangevangen met dezelfde 22 spelers. BES begon weer met veel druk naar voren. Reeds in de 47e minuut draaide Maikel van der Honing in het zestienmeter gebied goed weg van zijn tegenstander, die niets anders wist te doen dan een overtreding te begaan. De scheidsrechter was resoluut in zijn beslissing. De toegekende strafschop werd door Maikel zelf beheerst ingeschoten. 1-0. Dit gaf voor BES een bevrijdend gevoel. Reeds 3 minuten later een vrije trap van een afstand van 25 m, van Maikel van der Honing, die goed werd gepareerd door de goed kepende v.d. Sande.

In de 61e minuut had Hidde Engwerda de mogelijkheid om, middels een kopbal de stand weer gelijk te trekken, doch deze ging ruim naast het doel. Hierna was het BES-time.

In de 62e minuut een corner van Robin Smets welke eerst door Daan Bartels, vervolgens door Maikel van der Honing en door Luuk Gijsbers werd ingeschoten, maar telkens redde de doelman v.d. Sande met behulp van de verdedigers. In de 69e minuut kapte Luuk Gijsbers binnen het zestienmetergebied zijn tegenstander uit, die hem alleen middels een overtreding kon stoppen. Keeper van de Sande stopte de zwak ingeschoten strafschop van Maikel van der Honing. Hierna kwamen er gaatjes in de verdediging van Casteren zodat in de 80e minuut Bart Winters op links goed kon doorgaan en Mark de Groot in de gelegenheid stelde om de 2-0 aan te tekenen. Het laatste wapenfeit was een goed doortrekken aan de rechter zijde van Robin Smets, die aan de ingevallen Ruud Nijssen de gelegenheid gaf om de 3-0 aan te laten tekenen.

Door dit resultaat en de uitslagen van de overige wedstrijden in deze klasse blijkt deze klasse een onvoorspelbaar karakter te gaan krijgen. Na 2 wedstrijdronden is er geen club meer die de volle winst heeft behaald.

Opstelling BES: Stijn Habraken, Jeroen Evers, Sander van Kessel ( 83 Ralph Habraken) , Ruud Maas (76 Tony van Dongen), Mark de Groot, Robin Smets, Daan Bartels, Jordy Bukkems, Bart Winters, Maikel van der Honing, Luuk Gijsbers (83 Ruud Nijssen).

Opstelling Casteren: v.d. Sande, Marcel Vrijsen, Sjors Corstiaans, Niek Sterken, Chris van Rijthoven, Diel Pasmans, Pim Smolders, Hidde Engwerda, Luke van Rijthoven, Jacco van Doormalen, Daan Jacobs.