Riethoven en BES delen de punten

Riethoven 1 – BES 1  Uitslag:  3-3

BES heeft in de 3e wedstijd van deze competitie de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Riethoven haar tweede gelijkspel behaald.

Reeds in de 3e minuut maakt Riethoven 1-0 door T. Smeulders die ongehinderd bij de 2e paal een corner kan inkoppen. Drie minuten later laat centrale verdediger Sander van Kessel zich de bal afsnoepen door G. v. Otten die de 2-0 laat aantekenen. In de 10e minuut het eerste wapenfeit van BES waarin Robin Smets een mogelijkheid biedt aan Mark de Groot die zijn inzet door de doelman van Riethoven, J. Verhagen, gestopt ziet. Een minuut later blijkt het foutenfestival van BES nog niet ten einde. Ruud Maas verspeelt simpel de bal aan G. v. Otten  die vervolgens 3-0 laat aantekenen. Hierna neemt BES het initiatief in handen, doch het duurt nog tot halfweg de eerst speelhelft voordat er daadwerkelijk gevaar voor het doel van Riethoven komt.  In minuut 22 bereikt een pass van Jordy Bukkems de opgerukte Ruud Maas die Maikel van der Honing de gelegenheid biedt om de 3-1 te laten aantekenen. In de 24e minuut moet Luuk Gijsbers geblesseerd vervangen worden door Daan Bartels. Hierna zet BES nog meer druk op de verdediging van Riethoven, welke nog kansen oplevert voor Daan Bartels, Mark de Groot en Maikel van der Honing. De rust breekt aan met een 3-1 voorsprong voor Riethoven.

Direct na de hervatting krijgt Twan Bogers een gele kaart voor een flinke overtreding op G. v. Otten. In de tweede helft is het voetbalniveau beduidend minder, doch de spanning stijgt. Na een uur spelen wisselt BES aanvallend door Twan Bogers naar de kant te halen en hiervoor Ruud Nijssen te brengen in de punt van de aanval. Dit resulteert direct in gevaar. Een door de warrig fluitende scheidsrechter Panjoel makkelijk gegeven vrije trap aan BES net over de middellijn, wordt door Daan Bartels strak voor doel gebracht waar Ruud Nijssen bij de tweede paal kan intikken, 3-2.  Hierna wisselt Riethoven 3 keer, in minuut 67 komt O. Keeris voor J. v. Otten, 5 minuten later wordt G. v. Otten vervangen door J. Adams en in de 79e minuut komt T. v. Otten voor S. Snellens. Deze wissels brengt geen verandering in het spel, BES blijft met lange ballen gevaar voor doel stichten en in de 80e minuut valt de gelijkmaker door een kopbal van Maikel van der Honing. In de 84e minuut schiet Maikel van der Honing nog een vrije trap hoog over.  Een minuut later maakt Ruud Nijssen de 3-4 na een voorzet vanaf de achterlijn door Bart Winters. In eerste instantie geeft de scheidsrechter een doelpunt aan, doch op appel van de grensrechter gaat de scheidsrechter navraag doen. Dit doelpunt wordt om dubieuze redenen alsnog afgekeurd. Hierna wordt het nog rommelig wat, in blessuretijd, resulteert in twee directe rode kaarten, een voor H. Theeuws van Riethoven en een voor Maikel van der Honing. Na het laatste fluitsignaal verlaten alle spelers gedesillusioneerd het speelveld, niet wetend of ze blij moeten zijn met dit gelijkspel.

Opstelling Riethoven: Verhagen, T. Smeulders, L. v. Driel, C. v. Bree, P. v. Gerwen, J. Verhagen, H. Theeuws, J. Aarts, S. Snellens (79 T. v. Otten), J. v. Otten (67 O. Keeris), G. v. Otten (72 J. Adams).

Opstelling BES: Habraken, T. v. Dongen, S. v. Kessel, T. Bogers (60 R. Nijssen), R. Maas, R. Smets, B. Winters, J. Bukkems, M. de Groot, M. v.d. Honing, L. Gijsbers (24 D. Bartels)