Hoogeloon 1 – BES 1

Hoogeloon 1 – BES 1 Uitslag: 0-1

BES speelde vandaag een degelijke wedstrijd in Hoogeloon, en won uiteindelijk dik verdiend met 0-1. Vanaf de 1e minuut namen de Bessers het heft in handen en dicteerden het spel. Ze gaven de 1e helft geen enkele kans weg aan Hoogeloon, en de 2e helft 2 kleine kansjes.  De snelle aanvallers van BES maakten het de verdedigers van Hoogeloon deze middag erg lastig. In de 19e min was er de eerste uitstekende mogelijkheid voor BES. Een diepe bal op Bart Winters, werd door hem prima voor gezet. De bal was echter net te hard voor Robin Smets, die wederom een uitstekende wedstrijd speelde. 2 Minuten later een pas van Robin op Bart, die de bal te zacht in speelde. In de 24e minuut was het wel raak. Nadat de grensrechter van Hoogeloon 2x ten onrechte voor buitenspel vlagde, gaf Robin Smets uitstekend voor op Bart Winters, die beheerst de 0-1 binnen tikte. Enkele minuten later wederom een prima pas van Robin op Bart. De laatste kreeg de bal echter niet goed mee, waardoor deze kans verloren ging. Tot aan de rust consolideerden de Bessers het spel, zonder zelf gevaar te stichten. Derhalve een terechte 0-1 ruststand.

Na 3 minuten kreeg Hoogeloon haar eerste kans in de wedstrijd. Uit een gevaarlijke voorzet werd de bal ingeschoten. Het schot werd door de verdedigers van BES uitstekend geblokt. Direct daarop werd Luuk Gijsbers van BES gewisseld voor Mark de Groot. De snelle linksbuiten van BES had vandaag na een langdurige blessure weer verdienstelijk, de eerste minuten gemaakt. BES bleef het spel dicteren zonder zelf echt gevaarlijk te worden. In de 67e minuut dreigde er gevaar doordat Bart Winters de bal via een verdediger in het zijnet schoot. Doordat BES geen afstand nam van Hoogeloon, bleef men er in geloven. De 2e kans van de wedstrijd kreeg Hoogeloon pas in de 87e minuut. Uit een vrije trap werkte aanvoerder Frank Waterschoot de bal over het doel van BES. BES dreigde nog via Ruud Nijssen en Mark de Groot, maar aan de stand van 0-1 kwam geen verandering meer.

Doordat volgende week 2 geschorste spelers en de geblesseerde Tony van Dongen weer terug zijn bij BES, kan men met een gerust hart, de nr 2 van de ranglijst, de Raven, tegemoet zien op sportpark De Brug.