BES wint van Casteren

De 2e wedstrijd in dit paasweekend was voor de bessers uit naar Casteren.

Casteren bezet de laatste plaats in de competitie en lijkt de strijd op klassenbehoud opgegeven te hebben, hoewel ze het BES vandaag toch lastig maakten.. BES strijd om eerherstel na enkele onnodige nederlagen en stapte met een overwinning van het veld, waardoor het nu weer de 2e plaats bezet. De wind was de grote spelbreker om vandaag goed voetbal op de grasmat te leggen. Deze stond dwars over het veld en dit kwam het spel niet ten goede.

 

Het eerste half uur liet BES zien dat het een maatje te groot is voor Casteren. Ruud Nijssen en Daan Bartels hadden BES op een voorsprong moeten zetten. Beide inzetten gingen in niets op. De beste kansen in de eerste helft waren echter voor Casteren. In de 28e min kopte Marcel Vrijsen voorlangs het doel van BES. Daan Jacobs kwam bij de 2e paal net te laat om de bal binnen te tikken. Enkele min later een verre inworp door Daan Jacobs op Marcel Vrijsen. Deze gaf de bal breed op Tim Smolders, die op de doelman van BES stuitte. Enkele min later mocht Marcel Vrijsen wederom uithalen, maar ook nu stond de doelman van BES, Stijn Habraken in de weg. Toch wist BES nog voor de rust op voorsprong te komen. Tony van Dongen zette op een pas vanaf het middenveld goed door en wist de doelman van Casteren met en punter te verslaan, 0-1. Dit was tevens de ruststand.

 

Hoewel BES in de 2e helft het beste van het spel had, kreeg ook Casteren diverse mogelijkheden, en had het vandaag zomaar een punt aan dit duel over kunnen houden. BES liet het echter niet zo ver komen en na een pas van Tony van Dongen in de 28e min, op Daan Bartels, schoot deze beheerst de 0-2 binnen. Net daarvoor werd BES bijna verrast. Na een vrije trap door Luuk van Rijthoven liet de doelman van BES de bal los en schoot Roy vd Meer op de paal. Vervolgens gaf BES nogmaals gas om de voorsprong te vergroten. Maikel vd Honing kreeg hiertoe een 2-tal mogelijkheden. Hij heeft echter de laatste weken zijn vizier niet op scherp staan.

Een nuttige overwinning voor BES. Het hield aan dit paasweekend 4 punten over en nam de 2e plaats achter Bergeijk weer in.