Bergeijk 1 – BES 1 Uitslag: 1-1

Bergeijk 1 – BES 1  Uitslag: 1-1

Deze eerste wedstrijd  in het nieuwe seizoen was voor beide teams direct een maatstaf hoe men er voor stond. Bergeijk de degradant uit de 3e klasse en BES de nr 3 van het afgelopen seizoen, zijn door de concurrenten de gedoogde titelkandidaten.

Bij Bergeijk stond Jeffery Evers, de routinier, die enkele jaren bij BES gespeeld had, op het wedstrijdformulier. Hij kreeg deze middag echter geen gelegenheid om te laten zien, wat hij nog van waarde is voor Bergeijk.

BES begon sterk, en had in de 2e minuut al op voorsprong kunnen komen. Op een voorzet van Mark de Groot, had Maikel van der Honing niet in de gaten dat hij zo veel vrijheid had en schoot de bal te gehaast over.

Gedurende de eerste helft was het Bergeijk wat de bovenliggende partij was. Met name de van EFC terug gekomen Samin Yusofi was een plaag voor de BES verdediging. BES speelde de bal niet goed in en gaf Bergeijk de mogelijk om het spel naar zich toe te trekken. Dit resulteerde in de 24e min in een voorsprong voor Bergeijk. Een corner werd terug gelegd op aanvoerder Ruud Willems op 20m van het doel. Zijn inzet werd met de hak door Kees Theuws verlengd, waarop doelman Stijn Habraken van BES kansloos was. BES was gedurende de 1e helft niet bij machte om de aanvalsdrift van Samin Yusofi af te stoppen en had erg veel moeite om hem van het scoren af te houden.. De wedstrijd werd grimmiger en dit resulteerde in 2 gele kaarten voor Bergeijk en 1 voor BES. Bergeijk had voor de pauze zo maar naar 3, of 4-0 uit kunnen lopen. BES wist hen echter steeds van het scoren af te houden. Derhalve een terechte voorsprong met de rust voor Bergeijk.

Met de rust werd Tony van Dongen bij BES gewisseld voor Ruud Maas. Deze back, zocht direct de aanval en gaf een perfecte voorzet op Ruud Niijssen. De spits zag zijn inzet echter net naast het doel gaan. Dit was het sein voor de trainer van BES om in te grijpen. Ruud Nijssen werd gewisseld voor Jordy Bukkems en Maikel van der Honing werd vanaf het middenveld in de spits gepositioneerd. Dit gaf direct meer gevaar in de verdediging van Bergeijk. Nadat Mats Burgmans, de uitstekende doelman van Bergeijk, de inzet van Luuk Gijsbers nog wist te stoppen, moest hij in de 27e min de meerdere erkennen in Luuk Gijbers. Op diens inzet had hij geen verweer, derhalve 1-1. Vervolgens ging het spel snel op en neer en hadden beide teams de winst binnen kunnen halen. In de uitslag kwam echter geen verandering, en na 90 min waren beide teams tevreden met de uitslag van 1-1. Bergeijk was de 1e helft de betere en BES de 2e helft.