BES – Acht uitslag: 2 – 1

De wedstrijd vv Acht – vvBES, gespeeld in Borkel en Schaft als “thuiswedstrijd” voor Acht, ging tussen de nrs 2 en 3 in de rangschikking van de 4e klasse G (Z1). Vanaf het begin van de wedstrijd lieten de mannen uit Borkel en Schaft zien om de intentie te hebben, vandaag met een goed resultaat de winterstop in te willen gaan. Na een goede eerste helft, welke met een 2-0 voorsprong werd afgesloten volgde een twee deel waarin het voetballende wat minder werd, maar de strijdlust groeide om de voor BES voordelige stand te behouden.

In de 10e minuut moest Acht reeds een wissel doorvoeren, de geblesseerde geraakte Roy Roestenburg werd vervangen door de boomlange Max Wijgergans. Het spel golfde in deze periode op en neer waarbij BES-spelers een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Mark v.d. Heijden verschenen, zonder dat er aan de ander zijde enig gevaar dreigde. In de 19e minuut geeft Mark Balmer, vandaag spelend als vleugelverdediger, een pass op Bart Winters die op snelheid de verdedigers het nakijken geeft en vrij voor de doelman van Acht rustig blijft en middels een wippertje voor de 1 – 0 voorsprong zorgdraagt. In de 26e minuut dan het eerste gevaar voor het BES-doel,  waar Robert v.d. Palen een vrije trap hoog bij de 2e paal tot corner weet te werken. In de 42e minuut is het Robin Smets die binnen het 16 meter gebied alleen gestuit kan worden door het vasthouden door 2 spelers van Acht. De scheidsrechter is hier onverbiddelijk, strafschop. Maikel v.d. Honing weet deze mogelijkheid om te zetten in een 2 – 0 voorsprong, wat ook de ruststand is.

Trainer Coen Vos voert in de rust enkele omzettingen door binnen het team van Acht waardoor er in het 2e bedrijf een andere wedstrijd ontstaat. Acht probeert met meer strijd en het spelen van de lange bal op de spits Max Wijgermans, de wedstrijd te doen kantelen. Buiten een aantal vrije trappen op een afstand van 20 a 25 meter van het doel van BES wordt Acht niet echt gevaarlijk. Zowel Robin Bloks in de 52e minuut en 59e minuut als Robertino Geerings in de 71e minuut laten vrije trappen richting het doel van Robert v.d. Palen verdwijnen doch in alle gevallen blijft Robert fier overeind. Tussendoor is het Bart Winters die met een counter nog voor enig gevaar sticht, maar zijn inzet verdwijnt via de lat over het doel. In de 75e minuut voert Acht nog een dubbele wissel door waardoor er nog meer lengte in de ploeg verschijnt. Uiteindelijk is het de ingevallen Daniël Verkerk die in blessuretijd, in verdachte buitenspelpositie, de eretreffer weet te scoren voor Acht. Direct na dit doelpunt fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

vvBES kan met dit resultaat terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft waarbij, met alle tegenslagen gedurende dit seizoen binnen de vereniging, de gehele spelersgroep en technische staf heeft laten zien tot welke prestaties men kan komen als er spelvreugde en een goede teamgeest is , zowel op de trainingen als tijdens de wedstrijden. De BES volgers kijken verwachtingsvol uit naar het vervolg van deze competitie, waar halverwege een duidelijke afscheiding is ontstaan tussen de nrs.1 en 2, (Hapert en BES) en de rest van de ploegen van respectievelijk 7 en 6 punten.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers 5. Mark Balmer, 6. Robin Smets, 7. John v.d. Ven, 8. Daan Bartels, 9. Martijn Toonders, 10. Bart Winters 11. Maikel v.d. Honing.

Acht: 1. Mark v.d. Heijden, 2. Rick Loomans, 3. Robin Bloks, 4. Bart v.d. Hurk, 5. Melvin v.d. Groen, 6. Niek Broeders, 7. Sander v.d. Heuvel ( 13 Sid Pelle), 8. Shentley Mathilda, 9. Roy Roestenburg (15 Max Wijgergans), 10. Robertino Geerings (16 Daniël Verkerk), 11. Indy Wouterse.