BES 1 – ZSC 1

Uitslag: 2-2

Nadat het veld door emelten getroffen was, en vervolgens door de KNVB en de Gemeente Valkenswaard afgekeurd was voor het spelen van wedstrijden ivm ondeskundig gebruik van RoundUp, mocht BES 1 vandaag weer aantreden op het hoofdveld. BES begon op deze erg winderige dag erg slecht aan de wedstrijd. Gedurende de eerste helft was ZSC, heer en meester. Met name op de spits Juul Huijbers, kregen de BES-verdedigers geen vat. Steeds was hij hen een stapje voor. Elke bal naar de voorwaartsen van ZSC kwam bij hem terecht, of hij ontfutselde de bal van de verdedigers van BES. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 2-2.

Na 10 min had BES een penalty moeten krijgen. Bart Winters werd binnen de 16m onderuitgehaald, maar de verder uitstekend leidende scheidsrechter Bierings uit Diessen, liet door spelen.
In de 17e min maakte Juul Huijbers van ZSC zich goed vrij van Twan Bogers. Hij schoot direct op doel, waar hij de bal beter nog wat mee had kunnen nemen. 1 Min   later maakte hij echter 0-1, door de bal bij de 1e paal prima binnen te schieten. 2 Min later draaide Juul goed weg van John van de Ven en dreigde alleen op het doel van BES af te gaan. Twan Bogers moest ten koste van een overtreding en een gele kaart ingrijpen.
In de 28e min werd het na een breedtepas van Juul Huijbers op Rick van Och 0-2. De technische staf van BES greep in, en probeerde meer druk te zetten op de verdediging van ZSC. Bij BES werd de licht geblesseerde Twan Bogers gewisseld voor Martijn Toonders.

De ruststand werd met een voorsprong van 0-2 voor ZSC bereikt.
Na de rust een feller BES, hoewel de eerste kansen weer voor ZSC waren.
In de 63e min werd het 1-2 door Bart Winters na een lob over de uitstekende doelman Paul Wijnen van ZSC. Enkele minuten later had Juul Huijbers van ZSC de 1-3 op zijn schoen. Een prima voorzet werd door hem echter gemist. Het spel werd wat grimmiger en resulteerde in enkele kaarten. Zo kreeg Piet van Och van ZSC in enkele minuten tijd 2 keer geel en dus rood, na 2 veel te late tackles. Ook Martijn Toonders van BES kreeg geel op doorlopen op de doelman. 10 Min voor tijd kreeg ZSC in één aanval 3 uitgelezen kansen om de voorsprong te vergroten. Alle inzetten werden echter geblokt door de BES-verdedigers.
Net voor tijd, in de 89e min, wilde Daan Bartels namens BES een voorzet geven.
De bal viel, door de wind gedragen, echter bij de 2e paal boven de doelman direct binnen. Beide ploegen waren daarna niet meer in staat om nog iets aan de stand te veranderen.
Eindstand derhalve 2-2, waar BES vandaag te veel en ZSC te weinig kreeg.