BES – De Raven 3-1

BES 1 – De Raven 1 Uitslag: 3-1

De mini’s van beide teams speelden een voorwedstrijd, welke door BES gewonnen werd met maar liefst 11-3.

Na een gelijkwaardige 1e helft kwam De Raven op 0-1. Uiteindelijk werd het 3-1 voor BES.
De 1e helft ging gelijk op. BES hanteerde te veel de lange diepe bal, die door De Raven makkelijk te verdedigen waren. De Raven creëerde echter ook geen enkele mogelijkheid, maar kwam in de 18e min op voorsprong na een makkelijk gegeven penalty, na een overtreding van Ralph Habraken. Deze werd benut door Tom Simons. In de 26e min had BES langszij moeten komen. Een uitstekende voorzet van Luuk Gijbers op Ruud Nijssen. Diens inzet stropte echter, waardoor het een makkelijke prooi werd voor doelman Melvin Rombouts van De Raven. Enkele minuten later schoot John van Herk namens De Raven voorlangs. Weer enkele minuten later een steekbal van Maikel van der Honing namens BES op Ruud Nijssen. De doelman van De Raven kon met de teen van de voet ternauwernood redding brengen. Jasper Sint en Teun van Ekkendonk kregen nog enkele kleine kansjes om de score voor De Raven verder uit te breiden. Derhalve een 0-1 ruststand.
Met de rust werden Tony van Dongen en Jordy Bukkems bij BES gewisseld voor Daan Bartels en Sander van Kessel. BES nam het heft in handen en begon te voetballen en nam het initiatief in de wedstrijd. De Raven kreeg in de 2e helft geen enkele kans meer.
In de 49e min werd het 1-1 door Ruud Nijssen na een mooie pas van Robin Smets. Enkele kleine kansen werden door de Bessers niet benut.
Pas in de 78e min werd een inzet door Robin Smets goed afgerond, 2-1.
6 Min later kwam BES op 3-1. Uit een corner kopte Mark de Groot de bal goed in. De bal werd echter weggewerkt uit de 16m. Maikel vd Honing schoot echter uiterst knap via de onderkant van de lat de bal binnen, 3-1.
Hiermee was de wedstrijd gespeeld en pakte BES verdient de 3 pnt en nam het de 2e plaats over van De Raven.