BES – De Weebosch 0-0

Deze zaterdagavondwedstrijd werd onder de ogen van behoorlijk wat toeschouwers afgewerkt. BES was zich bewust dat het een hard werkend team tegen zou krijgen, welk de laatste tijd veel punten wist te behalen. Vorige week wist de Weebosch met hard werken, koploper Bergeijk met 2-0 te verslaan. In de heenwedstrijd in november wist BES ter nauwer nood met 0-1 te winnen.

Het werd inderdaad een wedstrijd met veel strijd. Gedurende de eerste helft waren de tegenstanders gelijkwaardig aan elkaar en kregen beide teams enkele kansjes om de score te openen. De gebeurde echter niet, waardoor men met 0-0 ging rusten.

De 2e helft begonnen beide teams furieus. Reeds in de 1e min werd een kans om zeep geholpen door de Weebosch. In de 4e min dacht BES op voorsprong te komen. Een foutieve terugspeelbal werd door Mark de Groot onderschept. Hij omspeelde de doelman en schoot op het lege doel. Een van de verdedigers trapte de bal nog weg. Het was voor de scheidsrechter en de meeste supporters niet te zien of de bal de doellijn gepasseerd had. Ook deze 2e helft ging gelijk op, tot de 70e min. Toen nam BES het heft in handen en creëerde diverse kansen om te scoren.

In de 70 min kopte Tony van Dongen van dichtbij te zacht in om de doelman van de Weebosch te verschalken. Enkele minuten later schampte een voorzet van Daan Bartels over het hoofd van Robin Smets. In de 83e min een inzet van Maikel van der Honing. De doelman pareerde zijn inzet en Tony van Dongen schoot van 4m over het doel. In de 88e min mocht Maikel van de Honing na een voorzet van Ruud Nijssen, op een leeg doel schieten. De bal belande echter in de handen van de doelman die nog bij de 2e paal stond.

Derhalve bleef de stand, zoals hij begonnen was, 0-0.