BES – De Weebosch uitslag: 3 – 0

Deze wedstrijd stond voor BES in het teken van aansluiten bij de top of terugvallen in de brede middenmoot. Na 90 minuten voetbal kan BES tevreden terugkijken op deze wedstrijd. BES trainer Peter Jonkman had zijn huiswerk goed gemaakt en de les van Peter is door de spelers goed uitgewerkt met als resultaat een solide 3 – 0 overwinning.

BES begon wat onwennig aan de wedstrijd door enkele omzettingen in de opstelling, door het wegvallen van Stijn Umans, doch het leerproces van Peter op de spelers begint steeds meer zijn vruchten af te werpen. De Weebosch was in de eerste minuten wat dreigend door enkele schoten en vrije trappen van Sjors de Backer, doch de overige spelers van De Weebosch wisten hier geen vervolg aan te geven. In de rest van de wedstrijd is Sjors er niet meer aan te pas gekomen door effectief spel van Daan Bartels en kornuiten.

In de 6e minuut komt het eerste gevaar van BES zijde. Een pass van Maikel v.d. Honing bereikt Robin Smets wiens voorzet door Martijn Toonders via de lat wordt overgeschoten. In de 19e minuut krijgt Maikel v.d. Honing tot tweemaal de gelegenheid om op doel te schieten, doch beide schoten worden door de dan goed keepende Jorg van Meurs gekeerd.

In de 40e minuut kan De Weebosch slechts door een overtreding op de sterk spelende Robin Smets het gevaar keren middels een overtreding op 20 m van het doel. Daan Bartels laat zijn traptechniek spreken en plaatst de bal keurig en onbereikbaar voor de keeper in de korte bovenhoek, 1 – 0. Dit is tevens de ruststand. De tweede helft start als een voortzetting van wat beide teams voor de rust hebben laten zien. In de 50e minuut bereikt een voorzet van Martijn Toonders bij verrassing het hoofd van Maikel v.d. Honing, die hier niet meer op gerekend had. Zijn kopbal gaat naast.

De trainer van De Weebosch, de Belg Jochen Janssens, wisselt tweemaal in een poging het tij te keren.

In de 66e minuut haalt Sjors de Backer zijn gram door een overtreding op Daan Bartels, zonder de intentie te hebben om de bal te spelen. De sterk leidende scheidsrechter M. van Diesen lost dit op door een vermaning aan Sjors de Backer.  In de 77e minuut komt dan toch de 2 – 0 op het scorebord. Een scherpe inzet van Robin Smets wordt door een verdediger van De Weebosch in eigen doel gewerkt. In de 79e minuut wisselt Peter Jonkman Martijn Toonders voor Bjorn de Krom die hiermee zijn debuut maakt in BES 1. Bij zijn eerste balcontact in de 80e minuut levert Bjorn een voorzet af op Rick Schoofs die koppend voor de 3 – 0 stand zorgdraagt. Hierna mag Rick gaan rusten en komt Rob Schellens hem vervangen. In de 88e minuut geeft Daan Bartels een mooie pass op Robin Smets, die slechts het zijnet vindt.

Al met al een verdiende overwinning voor BES op een lastig te bespelen De Weebosch.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. John van de Ven, 6. Robin Smets, 5.Bart Winters, 7. Mark Balmer, 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs, (12 Rob Schellens) 10. Martijn Toonders, ( 13 Bjorn de Krom) 11. Maikel van de Honing,

De Weebosch: 1.  Jorg van Meurs, 3. Giel Jansen, 5. Bernard Kwinten, 8.  Jochem Kwinten, (6. Nick van Poppel) 9. Sjors de Backer, 10. Niek van de Broek, (2. Wesley Schaafstra) 12. Ruben Karel M Janssens, 13. Willem Kwinten,14. Wilco Jansen, 16. Mark Goossens, 17. Niels Hesselberth.

 

Uitslagen BES:

De Weebosch J09-1 – BES JO9-1:          6 – 1

BES vr1 –Terlo vr2:                                    3 – 4

Terlo 3 – BES 4:                                          5 – 3

Bladella 6 – BES 3:                                     5 – 0

BES 1 –De Weebosch 1:                           3 – 0

 

Programma BES:

Woensdag 12 okt.   18.15 uur:     Dommelen JO9-3G – BES JO9-1

Zaterdag 15 okt.       10.30 uur:     BES JO9-1 – Bladella JO9-4

Zondag 16 okt.         10.30 uur:     BES vr1 –Riethoven vr2

10.00 uur:     Riethoven 5 – BES 4

10.00 uur:     sv Valkenswaard 5 – BES 3

BES 2: vrij

14.00 uur:     BES 1 –Hoogeloon 1