BES – Dommelen uitslag: 2 – 1

Op deze mooie donderdagavond was het wederom BES dat, het zich bij vlagen hautaine gedrag van, RKVV Dommelen afstraft en met de winst ervan door gaat.

Ondanks de afwezigheid van enkele basisspelers is Jurgen Pinckers er toch weer in geslaagd om een team aan de aftrap te laten beginnen, die als één geheel functioneerde. Door de goede wedstrijdinstelling, communicatie op het veld binnen het team en de klasse van de sterspelers worden de laatste weken punten gehaald.

Het begon voor BES onfortuinlijk. Al in de 1e minuut mocht Max van Leeuwen een vrije trap nemen aan de rechter zijde op de hoek van het 16 m gebied. Hij krulde de bal over de muur in de korte hoek in het doel, (doelman Robert van de Palen had hier helemaal niet op gerekend) waardoor het al 0 -1 stond voor Dommelen. De spelers van BES hadden een tiental minuten nodig om deze tegenslag te verwerken. Een periode waarin Dommelen op zoek was naar een 2e doelpunt zonder tot echte kansen te komen. Hierna herpakte BES zich en drongen meer en meer aan richting het doel van Leo van Betten wat resulteerde in een 3-tal vrije trappen. De eerste 2 werden door Daan Bartels resp. in de muur geschoten en gekeerd door de keeper van Dommelen. De 3e vrije trap vanaf de rechter zijlijn werd door John v.d. Ven genomen wiens inzet slechts door een verdediger van Dommelen kon worden getoucheerd en zo in het doel verdween, 1 -1. Hierna ontspon zich een leuke strijd met kleine kansen aan beide zijden. Bij de rust was de stand nog steeds 1 -1 en konden alle aanwezigen onder het genot van een drankje al een beetje nagezien van het mooie eerste bedrijf en voorbeschouwingen maken over wat nog zou kunnen komen. In de tweede helft, waar de ploegen ongewijzigd aan begonnen, werd het spelniveau van voor de rust niet meer gehaald maar de strijd werd nog meer. Na 60 minuten voetbal was het wederom Maikel v.d. Honing die door een diep bal werd gelanceerd en het de verdedigers van Dommelen moeilijk maakte. Hij wist, binnen het 16 m gebied doorgedrongen, middels een slim passje de mee opgekomen Robin Smets te bereiken die met een simpele voetbeweging de bal in het doel liet verdwijnen, 2 – 1. Hierna was het nog een half uur alle hens aan dek. Voor de spelers van Dommelen om het dreigende onheil te keren en voor de spelers van BES om deze voorsprong niet meer te verliezen. Na 90 minuten en 5 minuten extra tijd vond scheidsrechter M. vd Brink het genoeg en beëindigde dit voetbalgevecht.

 

Opstellingen:

BES: 1. Robert v.d. Palen, 4. Twan Bogers, 5. Mark Gerrits, 6. Jeroen Evers, 7. Mark Balmers, 8. Robin Smets, 9. Rick Schoofs, 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels, 14. John v.d. Ven (16. Rob  Schellens).

Dommelen: 1. Leo van Betten, 2. Bas van Maasakkers, 3. Jason Franken, 5. Mark Burgmans, 6. Thomas Keeman, 7. Mathijs de Bie, 9. Tim de Bie, 13. Juriaan Groot, 14. Anwar Janssen (8. Stef Willems), 15. Max van Leeuwen, 16 Nordin van Weert (10. Stefan Dielis).

 

 

Uitslagen BES:

BES 1 – Dommelen 1:        2 – 1

Riethoven 3 – BES 2:         0 – 4

ZSC 4 – BES 3:                   0 – 1

 

Programma BES:

Programma 14 april

19.30 uur Hilvaria – BES 1:

Programma 15 april

10.00 uur: EFC vr 2 – BES vr1:

12.00 uur: DOSL 7 – BES 3:

09.30 uur: RKVVO 4 – BES 2:

 

 

Programma donderdag 19 april:

20.00 uur:     Nieuw Woensel 1 – BES 1

 

Programma zondag 22 april:

10.30 uur: Terlo vr 1 – BES vr1

BES 3:   vrij

10.00 uur: Reusel-Sport/CoTrans 5 – BES 2

14.30 uur: Bladella 1 – BES 1