BES – Dosko’32 4-1

BES 1 – Dosko’32 1  Uitslag: 4-1

Met een nagenoeg complete andere verdediging ivm vakanties en blessures, begon BES vandaag aan de thuiswedstrijd tegen DOSKO’32 1 uit Duizel. Liefst 3 spelers moest trainer Peter Jonkman in de verdediging missen. Hun vervangers deden echter uitstekend werk. BES trad aan op een bijveld wat met linten afgezet was, omdat het hoofdveld nog niet bespeelbaar is, nadat het enkele weken terug opnieuw is door gezaaid. Na een 3-0 ruststand, wist BES met 4-1 te winnen.

In de 2e min had de doelman van Dosko geluk, dat zijn overtreding net buiten de 16m, op Maikel vd Honing, slechts met geel werd bestraft. Het oordeel van de uitstekende scheidsrechter Dieker was, “er stonden nog meerdere verdedigers naast de doelman en de bal werd door vd Honing niet richting het doel gespeeld”. Enkele minuten later werd de linksbuiten van BES, Luuk Gijsbers, aangespeeld. Op snelheid omspeelde hij zijn tegenstander en schoot via de doelman keihard binnen, 1-0. In deze fase liet ook Dosko van zicht spreken. Een 3-tal inzetten op rij werden door de verdedigers van BES geblokt. In de 12e min kopte Dennis van Woerkum namens Dosko net naast het doel. De snelheid van de voorwaartsen van BES deed Dosko deze middag de das om. Zij waren een ware plaag voor de verdedigers van Dosko. In de 16e min bereikte Luuk Gijsbers op snelheid de achterlijn en gaf een perfecte voorzet op Maikel vd Honing. Deze wist de bal goed binnen te koppen, 2-0. In de 26e min probeerde Dosko verdediger Jody van Woerkum de bal weg te werken uit hun verdediging. Hij schoot echter tegen een van de aanvallers van BES, waardoor de bal bij Maikel vd Honing terecht kwam. Deze plaatste de bal onhoudbaar voor de doelman in de lange hoek binnen, 3-0. Tot aan de rust volgden er een 4-tal voorzetten van de snelle Bart Winters. De bal kwam echter steeds niet goed aan, of de voorwaartsen van BES wisten niet goed raad met de bal. Derhalve werd de rust met 3-0 in gegaan.

Direct na de rust kreeg Dosko middels Dennis van Woerkum 2 mogelijkheden. De 1e een schot die doelman Stijn Habraken uitstekend naast het doel tikte, en de 2e was een kopbal die rakelings naast het doel ging. In de 60e min kwam BES op 4-0. Robin Smets speelde Luuk Gijsbers met een steekbal aan. Zijn schot sloeg bij de 1e paal als een bom binnen. Niet veel later zou hij gewisseld moeten worden voor Ruud Nijssen ivm een enkelblessure. In de 67e min scoorde Dosko tegen. Een voorzet van Merijn Floren, werd door Stan Jacobs prima binnen geschoten. BES wisselde nog 2x, en Dosko wisselde 3x. BES liet zich iets meer inzakken, omdat de buit binnen was en Dosko was niet bij machte om het BES echt moeilijk te maken. Vandaar dat de eindstand van 4-1 terecht was.

Door deze overwinning is BES in de Grote Trompettercup opgerukt naar de 3e plaats en Maikel vd Honing is hierin gedeeltelijk leider in de topscorestand met 7 doelpunten.