BES – DVG uitslag: 3 – 1

Vandaag een wedstrijd gebaseerd op revanche voor de onnodige nederlaag in Liempde alsmede een wedstrijd om aan te haken op een plaats vrij van nacompetitie. Door blessures en een schorsing trad BES aan met een gewijzigde verdediging waarin het in de warming-up zelfs nog moest stellen met een niet fitte Sander van Kessel waardoor Jurgen Pinckers nog meer moest puzzelen. Na afloop bleek dat hij hierin goed is geslaagd. Na in het begin van de wedstrijd aftasten van beide teams was het DVG dat wat nadrukkelijker aandrong en kansjes wist te creëren door een vrije trap welke ruim naast het doel belande en een kopbal van Peter Versantvoort welke ruim naast het doel ging. Pas in de 18e minuut het eerste gevaar van de zijde van BES. Robin Smets draait op de rand van de 16 m weg van zijn tegenstander en schiet met links in de uiterste hoek. Doelman Sten Traa weet deze bal ternauwernood te keren. Hierna is het BES dat steeds meer het spel naar zich toetrekt. In de 26e minuut is het de verdediging van DVG dat zelf haar doelman in de problemen brengt door een hoge terugspeelbal. Sten Traa neemt deze bal op de borst aan maar laat deze wat ver wegspringen. De ijverige Maikel v.d. Honing plaatst de vrije bal in het lege doel, 1 – 0. Direct hierna antwoord DVG door een volleyschot van Bart de Windt die via de binnenkant van de paal in  het doel beland, 1 – 1. Hierdoor kon BES weer opnieuw beginnen. In de 41e minuut is het Robin Smets die op de rechter vleugel doorzet tot in het strafschopgebied en middels een lob de doelman verschalkt en de bal bij de 2e paal in het doel laat verdwijnen. In de 44e minuut zijn het Bart Winters en Maikel v.d. Honing die wederom druk zetten op de 4 verdedigers van DVG en het is Maikel v.d. Honing die middels een gelukkige klutsbal het net weet te vinden waardoor de  ruststand op 3 – 1 wordt gezet. Trainer Henk van Hattum van DVG wisselt in de rust tweemaal. In het tweede deel van de wedstrijden is het BES dat het spel geheel in handen heeft en vanuit de organisatie de voorwaartsen aan het werk zet. Het zijn Maikel van de Honing, Bart Winters en Robin Smets die het de verdedigers van DVG telkens moeilijk maken. Naar het einde van de wedstrijd blijken de krachten bij deze spelers van BES wat weg te ebben waardoor nog mooie mogelijkheden niet worden verzilverd door. Jurgen Pinckers ziet geen reden tot wisselen en beloont hiermee de 11 spelers die vandaag aan de aftrap stonden, zoals hij dit seizoen al meerdere keren beloningen heeft uitgedeeld voor de wijze van spelen. Gescoord werd er niet meer in de 2e helft waardoor BES een verdiende overwinning heeft behaald.

A.s. donderdag staat de derby tegen Dommelen op het programma die vandaag een verrassende overwinning op Braakhuizen hebben behaald, aanvang 20.00 uur in Borkel en Schaft.

 

Opstellingen:

BES: 1. Robert v.d. Palen, 2. Stijn Umans, 4. Twan Bogers, 6. Jeroen Evers, 8. Robin Smets, 9. Rick Schoofs, 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels, 14. John v.d. Ven, 16. Rob  Schellens.

DVG: 17. Sten Traa, 3. Peter Versantvoort, 4. Daan Voets, 5. Jeroen Caarls, 6. Luuk v.d. Ven, 7. Sander v.d. Ven (2. Jaap Verhoeven), 8. Twan v.d. Broek (15. Ruud Pijnenburg), 9. Wilco Voets, 10. Bart de Windt, 11. Bas van Houtem (16. Lars Verberk), 12. Aaron v. Dooren.

Uitslagen BES:

BES vr1 – Knegselse Boys vr1     0 – 3

BES 3 – DVS 6                                1 – 0

BES 2 – PSV 3                                0 – 3

BES 1 – DVG 1                               3 – 1

 

Programma BES:

Programma donderdag 12 april:

20.00 uur:     BES 1 – Dommelen 1

18.30 uur:      Riethoven 3 – BES 2

18.30 uur:      ZSC 4 – BES 3

 

Programma zaterdag 14 april:

19.30 uur:     Hilvaria – BES 1

 

Programma zondag 15 april:

10.00 uur: EFC vr 2 – BES vr1

12.00 uur: DOSL 7 – BES 3

09.30 uur: RKVVO 4 – BES 2