BES – DVS uitslag: 1-3

Deze wedstrijd tussen de nr 2 (BES) en 12 (DVS) uit de ranglijst stond vooraf als revanche op het gelijke spel in de eerste wedstrijd uit de competitie. De jongens uit Borkel en Schaft wilden zeer graag een revanche op de slechte start van de competitie doch kwamen snel van een koude kermis thuis. Reeds in minuut 1 en 3 kwamen de gasten op resp. op 1 -0 en 2 – 0 voorsprong. De mannen uit Borkel en Schaft hadden daarna een tiental minuten nodig om orde op zaken te stellen, doch ook vandaag is gebleken dat de eerste klappen een daalder waard zijn. DVS ging uiteindelijk verdiend met een 1 -3 overwinning richting Aalst.

In de eerste minuut al krijgt DVS vrij makkelijk een eerste hoekschop te nemen vanaf rechts. Deze wordt door Jochem Gieles goed voor doel gebracht waar Rutger Roza op korte afstand van het doel de bal met de voet in het doel kon werken. Twee minuten laten wordt de bal hoog in de verdediging van BES gespeeld, waar de verdedigers geen weerstand boden aan David De Silva om de 2 -0 aan te laten tekenen. Nadat de manschappen van BES zich na een tiental minuten hadden herpakt volgde er tot aan het rustsignaal een golf van aanvallen op het doel van Robin Verhoeven. Reeds in de 16e minuut komt Robin Smets vrij voor de doelman van DVS na een keurige steekpass van Daan Bartels. Robin blijft koel en schuift de bal in de korte hoek in het doel, 1 – 2. De toeschouwers van BES die het slechte weer hadden getrotseerd gingen er eens goed voor zitten doch ondanks het betere spel van de jongens uit Borkel en Schaft werden de vele doelrijpe kansen niet meer omgezet in doelpunten. In de 24e minuut is John v.d. Ven nog wel kortbij door een schot van 25 m op de doellat te laten ploffen en komt Bart Winters over rechts een aantal keren goed door wiens voorzetten niet voldoende op waarde worden getrakteerd. Ruststand derhalve 1 – 2.

In de eerste minuten na de thee is het wederom BES die een aantal geboden kansen om zeep helpt. Daarna daalt het spelpeil mede door het steeds zwaarder bespeelbaar veld. Het wordt steeds meer een vechtwedstrijd waar het niet ontbreekt aan de wil en inzet van de spelers van BES om uiteindelijk een goed resultaat neer te zetten. In de 79e minuut is het Rutger Roza die, middels een afstandsschot van 25 m, doelman Robert v.d. Palen kansloos laat en de eindstand van 1 – 3 op het scorebord brengt. Ondanks deze nederlaag blijkt de schade voor BES deze zondag nog beperkt, koploper Hapert en nr 3 Acht lijden eveneens een nederlaag. Lachende “derde” is De Raven die door een 7 – 0 overwinning op Acht een zeer goed weekend beleeft, zowel in de stand als voor de tweede periode. Laat nu a.s. zondag de wedstrijd BES – De Raven op het programma staan.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel (14. Mark Balmer), 4. Twan Bogers, 5. Mark Gerrits ( 15. Ruud Maas), 6. Robin Smets, 7. John v.d. Ven, 8. Daan Bartels, 9. Martijn Toonders ( Matthew Evers), 10. Bart Winters, 11. Maikel van de Honing.

DVS: 1. Robin Verhoeven, 2. Max Gubbens, 4. Emiel Gieles, 5. Jochem Gieles, 6. Willem Visser, 8. Rutger Roze, 9. Rob Verbruggen (Hashim Haaij), 10. David Da Silva (15 Bart Linder), 11. Roel Hundscheid (7. Toufik Belhaj), 12. Stefan de Vries, 13. Nassim Markgraaf.

Uitslagen vv BES:

Bladella JO9-4 – BES JO9-1:        1 – 3

BES vr1 – sv Valkenswaard vr1:  afgelast

RPC 8 – BES 4:                               3 – 1

WODAN 8 – BES 3:                         4 – 1

BES 1 – DVS 1:                               1 – 3

 

Programma vv BES:

Zaterdag 11 mrt.      09.30 uur:     EFC JO9-3 – BES JO9-1

Zondag 12 mrt.        10.30 uur:     BES vr1 – EFC vr2

10.00 uur:     Bergeijk 6 – BES 4

12.00 uur:     EFC 6 – BES 3

14.00 uur:     BES 1 – De Raven 1