BES – Hapert uitslag: 1-1

BES begon gehavend aan deze wedstrijd door het ontbreken van 2 basisspelers uit de afgelopen wedstrijden. Hierdoor heeft Jurgen Pinckers de afgelopen week samen met assistent Twan van de Looij de diverse mogelijkheden doorgenomen. Uiteindelijk kan gezegd worden dat de coaches voor de juiste speelwijze hebben gekozen tegen tegenstander Hapert van de oud-BES coach Peter Jonkman. Hapert begon energiek aan de wedstrijd waarin enkele kleine mogelijkheden werden gecreëerd, In de 12e minuut is het Luuk Saris die over links goed doorkomt en een pasklare voorzet afleverd. Kevin Raaijmaker kopt de voorzet over het doel. 1 minuut later krijgt Hapert een vrije schop te nemen op 25 m voor het doel van BES. Kevin Raaijmaker schiet deze ruimt naast het doel. BES krijgt door snelle uitbraken ook enkele mogelijkheden via Bart Winters en Maikel v.d. Honing. De rust breekt aan met een 0 – 0 stand waarbij beide partijen de nodige strijd op de grasmat hebben gelegd. Na het eerste bedrijf besluiten de coaches om geen wijzigingen aan te brengen.

BES begint sterk aan de 2e helft. Bart Winters weet in de 46e minuut aan de linker kant zijn tegenstander uit te spelen en op te stomen richting de achterlijn. Hij behoud het overzicht en brengt de bal voor het doel waar Maikel v.d. Honing de bal verrassend laat lopen voor de inkomende Robin Smets. Robin schiet de geboden mogelijkheid beheerst naast doelman Jesper Storms in het doel wat een snelle voorsprong voor BES betekend 1 – 0. Hapert schrikt op van deze snelle tegengoal en zet extra aan. Hierna komt er een periode van Hapert waarin nadrukkelijk gezocht wordt naar de gelijkmaker. Uiteindelijk heeft het de hulp nodig van de BES verdediging waarbij in de 55e minuut balverlies geleden wordt en Jordi Huybregts vrij voor doel green problemen kent en de gelijkmaker laat aanteken. Na deze tegengoal hervindt BES zich weer, in goed georganiseerd spel waarbij langzaam het wedstrijdbeeld weer naar zich toe getrokken wordt. Voor BES ontstaan nog wel enkele mogelijkheden. De coaches wisselen nog wel zonder dat dit verandering in het spel teweeg brengt. Al met wordt na afloop geconstateerd dat een puntendeling geheel op zijn plaats is.

Aanstaande zaterdag staat de derby tegen sv Valkenswaard op het programma, aanvang 19.30 uur.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 3. Sander van Kessel, 5. Mark Gerrits, 6. Jeroen Evers, 8. Robin Smets, 9. Rick Schoofs, 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels,  14. Rens van Til (16. Rob Schellens), 15 David da Silva .

Hapert: 1. Jesper Storms 2. Rik Verdonschot (7. Frans Leijten), 3. Mike Tijssen (12. Brian Tijssen), 4. Yorik Hooijen, 5. Yorik van Veldhoven, 6. Jordi Huybregts, 8. Mauro van Houtum, 10. Thom Lauwers, 14. Kevin Raaijmakers, 15. Luuk Saris, 16. Bjarn van Veldhoven.