BES – Hapert uitslag: 2 – 2

De wedstrijd tussen de huidige nr. 1 en 2 van de stand van de competitie is een wedstrijd geworden waarbij beide ploegen tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter G. de Pree gingen voor de 3 punten. Uiteindelijk mogen beide ploegen genoegen nemen met de puntendeling.

Hapert startte voortvarend waarbij reeds in de 2e minuut een inzet van Jeroen van Heertum door Robert van de Palen tot corner wordt verwerkt. In het eerste deel van de wedstrijd heeft Hapert het betere van het spel en loert continue op kansjes voor de goal. Helaas voor Hapert komen de manschappen maar sporadisch voor het doel van BES. In de 17e minuut van de wedstrijd de eerste corner (voor BES) welke op niets uitdraait. In de 20e minuut leidt een foutieve breedte pass van Daan Bartels tot een gevaarlijke aanval van Hapert over de rechter vleugel welke door Jeroen van Heertum slap wordt ingeschoten. In de 23e minuut pareert Robert v.d. Palen een inzet van, in buitenspelpositie staande, Dave Koolen. In de 25e minuut het eerste gevaar op doel van Hapert. John v.d. Ven laat van een afstand van 25 meter een schot los welke op de dwarsligger uiteenspat. In de 31e minuut krijgt Hapert spits Dave Koolen een kopkans, doch hij mist de juiste richting. In de 34e minuut komt BES gelukkig op de 1 – 0 voorsprong. Doelman Jasper Storms bouwt via een pass op de centrale verdediger Rick Verdonschot een nieuwe aanval op, doch Rick verslikt zich in Maikel v.d. Honing die hem de bal vrij eenvoudig ontfutseld en daarna Jasper het nakijken geeft, 1 – 0.

In de 42e minuut bereikt Daan Bartels middels een verre pass de vrij lopende Rick Schoofs. Helaas laat Rick zich te ver naar buiten drukken om nog echt gevaar voor doel te stichten. In de 43e minuut geeft Yordi Huybregts een goede voorzet af op Dave Koolen die simpel in de verre hoek de 1 – 1 laat aantekenen. BES mag nog van geluk spreken dat het met rust nog gelijk staat. Rik Verdonschot gaat over links goed door en diens voorzet bereikt Dave Koolen. Dave weet dit buitenkansje niet te verzilveren. Ruststand 1 – 1.

In de tweede helft wordt door beide teams zeer rommelig gespeeld, waarbij enerzijds de angst om te verliezen en anderzijds de wil om 3 punten uit deze wedstrijd te halen zich afwisselen. In de 55e minuut wordt Martijn Toonders vervangen door Mark Balmer, waarbij Maikel van de Honing in de spits komt te spelen. In de 60e minuut komt na een verre uittrap van Jasper Storms de spits van Hapert, Dave Koolen en de doelman van BES Robert v.d. Palen met elkaar in botsing. Gelukkig kunnen beide de wedstrijd voortzetten. In de 62e minuut werkt Mike Tijssen een voorzet van Maikel v.d. Honing ternauwernood over zijn eigen doel. De daaropvolgende corner wordt afgeslagen door Hapert doch Daan Bartels neemt de bal middels een volley, vanaf 20 meter, recht op doel. Jasper Storms weet deze inzet te keren. Hapert wisselt Jeroen van Heertum voor Bart Dijkmans en Daan Bartels loopt tegen een gele kaart op. In de 68e minuut begaat Yordi Huybregts een flinke overtreding op Sander van Kessel welke ook hem een gele kaart oplevert. Ook Willem Brouwer van Hapert en Stijn Umans van BES lopen tegen een gele kaart aan. De wedstrijd wordt hierdoor wat grimmiger. In de 75e minuut wordt Rick Schoofs nog gewisseld voor Bob Evers en Hapert wisselt Willem Brouwer nog voor Huub Spoormans. In de 80e minuut lijkt Hapert aan het langste eind te trekken. Jesse Geboers is zeer attent op een inzet van de ingevallen Huub Spoormans door de bal in tweede instantie hoog in de touwen te jagen, 1 – 2. BES laat dit niet gebeuren en krijgt in de 82e  minuut hulp van Yorick Hooyen die in het strafschopgebied de bal met de hand beroerd. De scheidsrechter is onverbiddelijk: strafschop. Maikel van de Honing weet met deze situatie wel om te gaan en tekent de 2 -2 stand aan. Daarna ontstaan er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van BES, doch er veranderd niets meer in de stand. Na afloop zijn beide partijen tevreden met deze puntendeling, met voetbaltechnisch, matig spel.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Stijn Umans, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. John van de Ven, 6. Robin Smets, 7. Maikel van de Honing, 8. Daan Bartels, 10. Bart Winters, 9. Rick Schoofs (14 Bob Evers), 11. Martijn Toonders (12. Mark Balmer)

Hapert: 1. Jasper Storms, 3. Mike Tijssen, 4. Yorick Hooyen, 6. Yordi Huybregts, 7. Willem Brouwer, 8. Briam Tijssen, 9. Dave Koolen, 10. Jesse Geboers, 11. Jeroen van Heertum, 12. Thed v.d. Kerkhof, 15. Rik Verdonschot.