BES – HMVV uitslag: 4 – 1

Na 1 minuut stilte vanwege de vliegramp in Colombia waarbij een team uit Brazilië om het leven is gekomen, komt de wedstrijd wat traag op gang.

In de eerste 10 minuten speelt het spel zich voornamelijk op het middenveld af waar beide teams zoekende zijn om goed spel op de grasmat te leggen. Daarna is het eerst HMVV dat via enkele corners probeert om enig gevaar te stichten voor het doel van BES. Na ongeveer 20 minuten spelen is het BES dat meer grip op het spel begint te krijgen. Bart Winters laat dan al zien dat vanmiddag terdege rekening met hem gehouden dient te worden. In de 20e minuut stuit Bart op de doelman van HMVV, Eric Voets, wiens terugspringende bal door Rick Schoofs opnieuw wordt ingezet. Ook dan is Eric Voets de baas door deze inzet tot corner te werken. In de 20e minuut geeft Bart Winters de doelman van HMVV geen kans na een keurige dieptepass van John v.d. Ven, 1 – 0 voor BES. In de 34e minuut zet Maikel v.d. Honing door een keurige pass, Rick Schoofs vrij voor doel, doch ook deze inzet wordt gepareerd door Eric Voets en tot corner verwerkt. In de 43e minuut is het wederom Bart Winters die de diepte wordt ingestuurd door Twan Bogers. Bart weet deze buitenkans om te zetten in een doelpunt, 2 – 0. Dit is ook de ruststand. Na de thee is het HMVV die in een periode van 25 minuten wat meer grip op de wedstrijd krijgt en dit ook omzet in een doelpunt in de 67e minuut door Dirk Verstijnen die een corner van Roel Lavrijsen, middels een rake kopbal, omzet in een doelpunt, 2 – 1. Tussendoor verzuimt kan Bart Winters de wedstrijd op slot te gooien, als hij vrij voor doel op de doelman stuit. Hierna besluiten de trainers van beide teams te gaan wisselen. In de 71e minuut brengt Jeroen Evers de juist ingevallen Einice Rodriges zodanig in de problemen dat hij de bal in de voeten van Rick Schoofs plaatst op een afstand van 7 meter schuin voor doel. Hier weet Rick wel raad mee een jaagt de bal hoog in de touwen, 3 – 1. Door dit doelpunt zakt het geloof in een goede afloop bij de HMVV spelers. In de 84e minuut brengt de ingevallen Bjorn de Krom een strakke  bal voor doel die door Bart Winters bekeken wordt doorgelaten voor Maikel v.d. Honing die dit buitenkansje benut om de eindstand van 4 – 1 op het scorebord te brengen. Al met al een terechte overwinning van BES die verdedigend zeer weinig heeft weggeven.

Voor a.s. zondag is de wedstrijd Acht 1 – BES 1 omgezet naar het sportpark van BES in Borkel en Schaft, vanwege het ontbreken van een natuurgrasveld bij Acht. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.00 uur en wordt door de KNVB beschouwd als een thuiswedstrijd van Acht.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers 5. Stijn Umans, 6. Robin Smets, 7. Mark Balmer, 8. John v.d. Ven (Rob Schellens), 9. Rick Schoofs (Bjorn de Krom), 10. Bart Winters (Mark Gerrits), 11. Maikel v.d. Honing.

HMVV: 1. Eric Voets, 2. Willem van Gisbergen, 3. Roel Staals, 4. Dirk Verstijnen, 6. Roel Lavrijsen,7. Mark Verstijnen (Einice Rodriges) , 9. Ron Jansen (14 Sven Spooren), 10. Pieter Miechelbrink, 11. Thomas Castelijns (Stan van Gisbergen), 15. Joeri Adams, 16. Joris Voets.