BES – Hoogeloon uitslag: 3 – 1

Deze wedstrijd tussen BES en Hoogeloon stond in het teken van aanhaken bij de top of meedoen in de brede middenmoot. De gehele wedstrijd was deze spanning te zien door de vele foutieve passes van beide teams zodat het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en er nauwelijks goed opgezette aanvallen te zien waren. Uiteindelijk was het BES dat door de teamgeest en de persoonlijke klasse het heft in handen heeft genomen en kon uitlopen naar een marge van 3 doelpunten, waarmee het zichzelf nog te kort heeft gedaan.

In de 4e minuut was het Robin Smets die middels een persoonlijke actie Maikel v.d. Honing in staat stelde om de 1-0 aan te tekenen. De doelman stond dit doelpunt in de weg. In de 17e minuut was het Daan Bartels die vanaf de hoek van het 16 m gebied aan de linkerzijde middels een vrije trap de gelegenheid kreeg om voor gevaar zorg te dragen. Zijn trap belande in de 3-mans muur. In de 27e minuut wederom een vrije trap van Daan Bartels. Nu aan de rechter zijde vanaf de zijlijn op een afstand van ongeveer 25 meter van de achterlijn. Daan plaatste de bal scherp voor doel waar een verdediger van Hoogeloon de bal licht toucheerde en deze bij de 2e paal in het doel belandde 1 – 0. In de 31e minuut het eerste echte gevaar voor het doel van BES, waar een vrije trap van Niels Luyten net over het doel van BES zeilt. In de 40e minuut volgen er twee wissels, Teun Ansems wordt vanwege een blessure vervangen door Dirk Waterschoot, en Peter Jonkman wisselt Stijn Umans voor Martijn Toonders om meer stootkracht in de spits te verkrijgen. De ruststand blijft, ondanks deze wissels 1 – 0 in het voordeel van BES.

Tijdens de rust wisselt Ron de Kort van Hoogeloon voor de 2e maal door Jesper Bolte in te brengen voor Jeffrey van Tongeren. In het tweede bedrijf laat BES wat beter voetbalspel zien wat resulteert in een aantal kansen. In de 52e minuut geeft Maikel v.d. Honing een voorzet af welke door Robin Smets op de deklat wordt geschoten. Een minuut later geeft Robin Smets een dieptepass op Maikel v.d. Honing die tot tweemaal toe de doelman, Twan Peters, op zijn weg vindt. Hoogeloon wisselt daarna Sam de Laat voor Dirk Moonen. In de 64e minuut bereikt een pass van Mark Balmer de goed spelende Robin Smets wiens schot in de verre hoek tegen de touwen belandt, 2 – 0. Hierna wisselt BES de moegestreden Rick Schoofs voor Bjorn de Krom in de spits.  In de 82e minuut is het de  goed spelende Bart Winters die vanaf zijn nieuwe positie als linksachter opstoomt en middels een bekeken schot de doelman van Hoogeloon het nakijken geeft, 3 – 0. Hierna komt Rob Schellens de licht geblesseerde Sander van Kessel vervangen. Deze omzetting geeft in de BES verdediging enigszins verwarring waar Hoogeloon uiteindelijk van profiteert om in de 90e minuut de spreekwoordelijke eer weet te redden door de 3 – 1 te noteren door Niels Luyten.

Na afloop blijkt, gezien de overige uitslagen in deze competitie, dat BES goede zaken heeft gedaan en dat het nu 2 weken kan gaan genieten van het eerste deel van de competitie om er op 30 oktober weer te staan.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel (12. Rob Schellens), 4. John van de Ven, 6. Robin Smets, 5.Bart Winters, 7. Mark Balmer, 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs, (13 Bjorn de Krom)10. Martijn Toonders, (14. Stijn Umans) 11. Maikel van de Honing,

Hoogeloon: 1.  Twan Peters, 2. Dirk Moonen (12. Sam de Laat) 4. Jeffrey van Tongeren ( 11. Jesper Bolte), 5. Rick Peeters, 6. Teun Ansems ( 13. Dirk Waterschot), 7. Joerd de Laat, 9. Tom de Laat, 10. Twan Goossens, 14. Niels Luyten, 15. Hans van der Heijden, 18. Jordy Bruininx.