BES – Hulsel uitslag: 6-1

Voor de spelers van BES worden deze wedstrijden, tegen het einde van de competitie, als finales beschouwd. Na een wat aarzelend begin waarin Hulsel toch wel van zich af beet was het uiteindelijk BES dat een ruime overwinning op de grasmat heeft gelegd.

Na 12 minuten spelen wordt een dieptepass op Stef Roymans afgegeven, waarna een misverstand tussen Sander van Kessel en doelman Robert v.d. Palen, aan Stef de gelegenheid wordt geboden om de 0 – 1 aan te tekenen. De spelers van BES schrikken van een achterstand in het begin van de wedstrijd niet echt meer. Er wordt een gedegen wedstrijd op de grasmat gelegd waarbij er steeds meer druk komt te liggen op de verdediging van Hulsel. In de 25e minuut bereikt een vrije trap van Twan Bogers over de verdediging van Hulsel de vrijlopende Bart Winters die de bal oppikt en met een lob over de doelman de 1 -1 weet aan te tekenen. Hulsel reageert direct door fel aanvalsspel doch de spelers van BES blijven rustig combineren. In de 30e minuut laat Daan Bartels met rechts een schot los welke door Eric Korsten tot corner wordt gewerkt. Deze corner, genomen door Daan Bartels, wordt bij de 2e paal door Maikel v.d. Honing terug gekopt waar Robin Smets klaar staat om de 2 -1 aan te tekenen. In de 33e minuut is het Bart Winters die Maikel v.d. Honing in stelling brengt om met een lage schuiver over de grond de doelman kansloos te laten, 3 – 1. In de 43e minuut is het Robin Smets die met een diepe bal, de snelle Bart Winters in stelling brengt. Bart blijft koel en weet middels een snelle voetbeweging zowel de verdedigers als de doelman te verschalken, 4 – 1. In de 45e minuut is pas het volgende wapenfeit van Hulsel. Het is Tom Roest die een vrije bal over het doel schiet. Ruststand derhalve 4 – 1.

Na rust een zelfde spelbeeld als voor de rust, een goed combinerend BES tegen een vandaag onmachtig Hulsel.

In de 53e minuut is het Daan Bartels die met enkele kapbewegingen zich op 20 m van het doel vrij speelt en vervolgens de doelman van Hulsel kansloos laat, 5 -1.  In de 57e minuut is het Rick Schoofs, die vanmiddag zijn harde werken beloond ziet. Hij weet een afgeslagen aanval van BES-zijde  terug te brengen en middels een diagonaal schot de stand op 6 – 1 te brengen. Hierna slaan de trainers aan het wisselen en geloven de spelers het voor deze middag wel.

Na afloop, en een half uurtje wachten, blijkt dat BES goede zaken heeft gedaan. Nr 2 Hapert speelt gelijk en nr 4 Acht verliest zodat de voorsprong wordt uitgebouwd naar 5 resp 7 punten op Hapert en De Raven met een wedstrijd meer gespeeld.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Twan Bogers, 4. Sander van Kessel,  5. Ruud Maas (12. Mark Gerrits), 6. John v.d .Ven (13 Stijn Umans), 7. Maikel van de Honing, 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs, 10. Bart Winters ( 14. Bjorn de Krom), 11. Robin Smets.

Hulsel: 1. Eric Korsten, 2. Bas van Herk, 3. Daan Perry, 4. Ruud v.d. Heijden, 5. Twan Korsten, 6. Stein v. Rooy, 7. Stijn Jansen, 9. Stef Roymans (13. Rene Roest), 10. Tom Roest, 11. Ruud Maas, 12. Tom Schellekens (15. Giel v.d. Heijkant).