BES mist nacompetitie

BES 1 – Hoogeloon 1  Uitslag: 1-1

BES moest vandaag vol aan de bak, voor de laatste strohalm, om nacompetitie te bereiken. Zelf moest het dan winnen van Hoogeloon en Netersel diende dan nog punten te laten liggen. Na ‘n 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-1. Netersel wist te winnen van ZSC en verzekerde zich daarmee van een plaats voor de nacompetitie en voor zowel BES als Hoogeloon is het seizoen ten einde.
Hoogeloon trad door diverse blessures aan met een 6-tal A-spelers, die het vandaag heel verdienstelijk gedaan hebben.

In de 1e helft moesten de jonkies wennen aan het spel, maar de 2e helft kwamen ze beter in de wedstrijd en wisten het de bessers diverse malen moeilijk te maken. BES nam direct het initiatief, maar wist te weinig doelkansen te creëren. Na ’n half uur de eerste grote kans voor BES. Een mooie pas op Bart Winters zorgde er voor dat hij een vrije schietkans kreeg. Zijn inzet ging echter via de doelman naast. Enkele minuten later kwam een omhaal van Maikel vd Honing, bij Mark Balmer, die zijn kopbal over zag gaan. Enkele minuten voor rust werd er op 25m van het doel een overtreding gemaakt op de aanvoerder van BES. Maikel nam zelf de vrije trap, en via de doelman en de lat, ging de bal over. De jonkies van Hoogeloon wisten hier gedurende de 1e helft weinig tegenover te zetten. Derhalve een 0-0 ruststand.

Na de rust ging BES weer volledig voor de overwinning. Een voorzet van Mark de Groot belande via een verdediger in het zijnet. De volgende voorzet van hem werd door Mark Balmer in vrije positie gemist. In de 12e min na de rust de eerste kans voor Hoogeloon. Laatste man Twan Bogers van BES liet zich de bal ontfutselen en Jordy Bruininx schoot via de de handen van de doelman en de lat over. Na nog 2 kansjes door Robin Smets en Mark Balmer, werd het in de 64e min 0-1 door Jordy Bruininx, die na een perfecte lange bal, de bal uitstekend naast de doelman van BES, Stijn Habraken binnen schoot.
6 Min later in de 70e min, werd het 1-1 na een dubieus gegeven penalty voor een handsbal.
Maikel vd Honing wist hier wel raad mee en schoot de 1-1 binnen.
BES probeerde door te drukken, echter zonder resultaat. Net voor het eindsignaal kreeg BES via Robin Smets nog een prima kans om alsnog de overwinning binnen te halen. Hij draaide goed weg van zijn tegenstander, maar zag zijn inzet in het zijnet belanden. Derhalve werd 1-1 als eindstand bereikt, waar zowel BES als Hoogeloon weinig mee op geschoten zijn.