BES – Netersel uitslag: 1 – 0

Op deze druiligere dag heeft BES laten zien wat teamspirit kan opbrengen. Na het goede voorbeeld te hebben gekregen van de dames welke in de voormiddag een verdienstelijke overwinning behaalden op De Weebosch vr1, hebben de mannen ook hun wedstrijd in een overwinning omgezet. Na een flitsende start van BES werd de eerste helft nog met redelijk goed voetbal afgesloten met een 1 – 0 voorsprong. In het tweede deel daalde het voetbalniveau, met name door het steeds zwaarder wordend veld. In dit deel liet BES zien dat er een team staat waartegen Netersel moeite had om enig kans te creëren.

Na de flitsende start had BES reeds na 8 minuten de eerste tegenslag door een blessure van John v.d. Ven. Hij werd vervangen door Martijn Toonders waardoor Mark Balmer als linksachter kwam te spelen en Bart Winters als linker middenvelder. Door deze omzettingen was BES even de automatismen kwijt. In de 10e minuut kwam het eerste gevaar van Netersel door een buitenspeldoelpunt van J. v.d. Bisen. Een minuut later was het Niels Daniels die alleen door een overtreding te maken op Bart Winters verder gevaar wist te voorkomen. In de 20e minuut was het wederom Bart Winters die middels een schot op doel enig gevaar stichtte. In de daarop volgende 15 minuten was het Daan Bartels die via enkele afstandsschoten  probeerde om een voorsprong te forceren, doch zijn vizier stond vandaag niet op scherp. In de 37e minuut was het dan toch weer Bart Winters die een voorzet van Rick Schoofs tot een doelpunt wist om te zetten en zo BES op een verdiende voorsprong bracht 1 – 0. In de laatste minuut voor de thee wordt een corner van Netersel door Niels Daniels over gekopt, derhalve een 1 – 0 ruststand.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf waarin het spelpeil met name van BES minder werd waardoor Netersel wat meer grip op het spel begon te krijgen. Door deze ontwikkeling speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af zonder echt gevaar te stichten. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd was het Bart Winters die zijn “voorzet” op de binnenkant van de 2e paal zag belanden. De goed leidende scheidsrechter Wagemans liet nog ruim 5 minuten doorspelen voordat de spelers de warme douche konden gaan opzoeken.

Door deze gewonnen wedstrijd en de uitslagen van de overige wedstrijden in deze klasse heeft BES goede zaken gedaan in de rangschikking, gedeeld 1e met Hapert.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Stijn Umans, 4. Twan Bogers, 5. John van de Ven (Martijn Toonders), 6. Robin Smets, 7. Mark Balmer, 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs (13. Bjorn de Krom), 10. Bart Winters, 11. Maikel van de Honing.

De Raven: 1. Sjoerd Wijnen, 3. Niels Daniels, 4. Tom Lavrijssen, 5. Jay v. Hoof, 6. J. v.d. Bisen, 7. L. v.d. Sande, 8. J. Waalen, 9. Alex Spooren ( 12. Daan Suttop), 10. Rick Spooren, 11. Ralph v.d. Linden (2. Mauris Bressers), 14. Daan Michiels ( 15. Ben v.d. Heijden).