BES – Reusel Sport/CoTrans uitslag: 2 – 5

Deze 2e thuiswedstrijd van BES tegen een van de kampioenskandidaten, Reusel Sport/CoTrans, verliep uiteindelijk in het tweede deel van de wedstrijd zoals gevreesd werd in Borkel en Schaft. Waar de mannen van Jurgen Pinckers voor de rust nog gelijke tred konden houden met de mannen uit Reusel, werd in de tweede helft het krachtverschil duidelijk.

De wedstrijd begon open en heel aantrekkelijk. Reeds in de 3e minuut was het de uitstekend spelende linksvoor, Jim Daniels, die een voorzet afleverde welke door Nick Wouters niet op waarde werd gehonoreerd. Na 5 minuten spelen het eerste wapenfeit van BES-zijde waar Bart Winters een voorzet van Jeroen Evers voorlangs het doel schiet. In de 9e minuut wordt een inzet van Mark Faes door Robert v.d. Palen nog tegen de paal geduwd, doch de rebound wordt door Tuur de Laat beheerst in het doel geschoten, 0 – 1. De mannen uit Borkel en Schaft geven direct vanaf de aftrap vol gas voorruit waar Robin Smets slechts door een overtreding binnen de 16 meter gestopt kan worden, strafschop. Deze wordt door Maikel v.d. Honing beheerst ingeschoten, 1 -1. Hierna golft het spel op en neer waarbij Reusel Sport toch wel laat zien over meer voetbalkwaliteiten te beschikken. Toch is het BES die in de 22e minuut zowaar een voorsprong neemt. Robin omspeelt de doelman van Reusel Sport, na een mooie pass van Maikel v.d. Honing, en weet uit een moeilijke hoek toch nog het doel te vinden, 2 – 1. Reusel Sport blijft door het goede positiespel gevaar stichten, zonder dit in doelpunten uit te drukken. Het is in de 43e minuut als Tuur de Laat een goed genomen hoekschop van Nick Wouters met het hoofd  in een doelpunt weet om te zetten, 2 – 2. Dit is ook de ruststand. Reusel Sport blijft ook in het tweede bedrijf het spel dicteren waarbij het voor de mannen uit Borkel en Schaft niet meer te belopen is. In de 52e minuut is het Nick Wouters die met een boogbal de doelman van BES weet te verschalken, 2 – 3. In de 62e minuut krijgt Jim Daniels vrije doorgang nadat in het centrum van de verdediging van BES een glijpartij ontstaat, 2 – 4. In de 75e minuut wordt het 2 -5 door een doelpunt van wederom Tuur de Laat.

BES kan hier, behoudens enkele tegenstoten, weinig tegenover stellen. Al met al een verdiende overwinning van Reusel Sport/Co Trans.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 3. Sander van Kessel, 5. Mark Gerrits, 6. Jeroen Evers, 7. Mark Balmer, 8. Robin Smets (13. Rob Schellens), 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels, 14. Rens van Til, 15. David da Silva (9. Rick Schoofs),

Reusel Sport/Co Trans: 18. Paul Dijkmans, 4. Rick Louwers, 5. Max Jansen, 6. Mark Faes, 7. Thom Wouters, (2. Niels Hendrikx), 8. Brahim Hassounfi, 9. Tuur de Laat, 10. Ralf Lavrijsen, 11. Jim Daniels, 14. Steef Vosters, 16. Nick Wouters.

Uitslagen BES:

BES vr1:                                                       vrij

BES 3 – DE Valk 5                                     3 – 1

BES 2:                                                           vrij

BES 1 – Reusel Sport/CoTrans 1            2 – 5

Programma BES:

Zaterdag 14 okt.

19.30 uur:     Dommelen 1 – BES 1

Zondag 15 okt.

10.00 uur:     Riethoven vr 1 -BES vr1

12.00 uur:     Gestel 6 – BES 3

12.00 uur:     UNA 7 – BES 2