BES – Riethoven 1 – 1

De wedstrijd BES – Riethoven was, gezien de resultaten in de voorgaande bekerwedstrijden, een veredelde vriendschappelijke wedstrijd. Mede ook de het warme weer was dit ook duidelijk te zien. Beide partijen hadden veel last van de hitte en verdeelden uiteindelijk de punten, waardoor BES op de derde plaats in de bekerpoule is geëindigd.

Het begin van de wedstrijd begon nog enerverend. In de derde minuut reeds gaat J. v. Otten over links goed op snelheid door, wiens voorzet door M. Mennen naast het doel wordt geschoten. In de 6e minuut komt er antwoord van BES door een schot met zijn “zwakke” rechtse van Daan Bartels welke ternauwernood door de doelman van Riethoven tot corner wordt verwerkt. In de 23e minuut komt er toch een doelpunt door een foutieve terugspeelbal van Bart Winters. Deze wordt door M. Mennen in twee pogingen tot doelpunt omgebogen.

In de 29e minuut wordt een vrije trap van Daan Bartels vanaf rechts door Maikel v.d. Honing net voorlangs gekopt.

Hierna wordt het steeds rommeliger waarbij er van beide zijden fouten worden gemaakt en kansen gemist. In de 30e minuut komt Bart Winters vrij voor doel maar stuit op de doelman van Riethoven. Twee minuten laten aan de andere zijde waarbij J. v. Otten ook Robert v.d. Palen niet weet te passeren.

Bij rust wisselt BES en wordt Mark Balmer uit zijn lijden verlost. Tony van Dongen komt in zijn plaats. Het spelbeeld uit de eerste helft wordt in de tweede helft voortgezet en duidelijk is waar te nemen dat alle spelers veel last hebben van de omstandigheden. In de 73e minuut belandt zowaar een schot van John v.d. Ven buiten bereik van de doelman van Riethoven op de lat. De terugspringende bal wordt beheerst door Rick Schoof in een doelpunt omgezet 1 -1.

Beide partijen dringen niet echt meer aan en de goed leidende scheidsrechter P. v. Summeren besluit er na 90 minuten een einde aan te maken, zodat alle spelers hun dorst kunnen lessen op het terras.