BES – SDO’39 uitslag: 3-2

De wedstrijd begon een half uur later doordat de trainer van SDO’39, Wim van Doleweerd, in de voorbereiding op deze wedstrijd ( in Lage Mierde) onwel was geworden en met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. De staf en spelers van SDO’39 wilden de wedstrijd graag door laten gaan. Na afloop van de wedstrijd was het nog onduidelijkheid over de gezondheid van de trainer. We wensen Wim beterschap en een snel herstel.

Ondanks de emotionele voorbereiding van SDO’39 schoot de ploeg sterk uit de startblokken. Reeds in de eerste minuut van de wedstrijd was het Mike Gevers die een scherpe voorzet vanaf de linker zijde liet vertrekken welke door Sander van Kessel ongelukkig, via de onderkant van de lat, in eigen doel werd gewerkt, 0 – 1. Hierdoor was het BES dat wederom achter de feiten aanliep. Het duurde tot aan de 31e minuut voordat er echt gevaar voor het doel van SDO’39 ontstond. Een vrije trap van Daan Bartels wordt in de verdediging weggekopt en belandt bij Jeroen Evers die niet aarzelt en de bal direct diagonaal bij de 2e paal tegen het doelnet laat belanden, 1 -1.

Zes minuten later is het Daan Bartels die een directe vrije trap van een afstand van 25 m recht voor doel keurig langs de muur in de hoek laat verdwijnen, 2 -1. In de 38e minuut komt SDO’39 direct terug in de wedstrijd. Thijs Spierings mag een corner van de linker zijde voor het doel brengen, waar Frank Swanen alle vrijheid krijgt om de bal over de doellijn te koppen. Ruststand derhalve 2 – 2.

Na rust krijgen we een ander BES te zien, met beter voetbal, wat direct al tot enkele doelrijpe kansen lijdt, doch het vizier staat nog niet op scherp. In de 54e minuut is het Robin Smets die een doorgekopte inworp van Mark Balmer om weet te zetten in het doelpunt. Robin wurmt zich om zijn directe tegenstander en plaatst de bal bij de 2e paal in het doel.

Hierna consolideert BES de verkregen voorsprong, door veel strijdlust in de grasmat te leggen. Tussendoor worden ook nog enkele goede scoringsmogelijkheden om zeep geholpen zodat het uiteindelijk toch nog billenknijpen wordt voor de aanhang van BES. Door de resultaten bij de overige 3 koplopers is het uiteindelijk een zeer nuttige overwinning en blijft de koppositie nog in bezit.

A.s. zondag wacht Hulsel, wederom in Borkel en Schaft, die vandaag De Raven een 4 -2 nederlaag heeft bezorgd.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. Ruud Maas (15. Mark Gerrits), 6. John v.d .Ven, 7. Mark Balmer (12 Rick Schoofs), 8. Daan Bartels, 9. Maikel van de Honing, 10. Bart Winters, 11. Robin Smets.

SDO’39: 1. Bart Kuyken, 2. Kevin Kapteijns, 3. Christian Paridaans, 4. Frank Swanen, 5. Max Kokx (15. Sander Hoogendorp), 6. Timo Vugts (13. Ezequiel v.d. Heijden), 7. Simon Kruijssen, 8. Niels Heesakkers, 9. Frans Berger, 10. Thijs Spierings, 11. Mike Gevers.