BES – SDO’39 2-0

4 oktober 2015  – BES 1 verslaat ook SDO’39

Deze wedstrijd werd ivm de gesteldheid van het hoofdveld van BES gespeeld op het terrein van SDO’39 in Lage Mierde. Na een afwachtend begin, nam BES al snel het initiatief. In de 11e min de 1e kans voor BES. Een diepe bal op Bart Winters werd uitstekend voor gezet. De doelman van SDO’39 was echter net iets sneller bij de bal dan Tony van Dongen van BES. 2 Min later kopte Bart Winters namens BES de voorzet van Daan Bartels rakelings naast. Weer enkele minuten later een voorzet van Tony van Dongen, waar Bart Winters net niet bij kon komen. In de 30e min kwam BES verdiend op voorsprong. Na goed doorzetten van Bart Winters en Maikel van der Honing, was het laatst genoemde die het beslissende tikje gaf om de doelman van SDO’39 kansloos te laten, 1-0. Voor de rust kreeg Tony van Dongen namens BES nog 2 kansen om de score uit te breiden. De beste kans voor de rust was echter voor Thijs Spierings van SDO’39, die de voorzet in kansrijke positie naast kopte. Derhalve een terechte ruststand van 1-0.

De 2e helft was van BES zijde een stuk minder. De ballen kwamen niet bij een medespeler, en SDO’39 rook haar kans en zette behoorlijk druk op de verdediging van BES, zonder echte doelkansen te creëren. Ook de wissels brachten in 1e instantie weinig verbetering. De 1e kans was voor Daan Bartels namens BES in de 65e min. Zijn schot ging rakelings over het doel. De beste kans voor SDO’39 in de wedstrijd was in de 73e min voor Thijs Spierings. De voorzet werd door hem rakelings naast gekopt. Het wachten was op de gelijkmaker. Echter in de 80e min kwam BES op 2-0. Frank Swanen van SDO’39 kreeg binnen de 16m de bal tegen de arm waarop de scheidsrechter BES een penalty toekende. Maikel van der Honing wist wel raad met deze mogelijkheid. SDO’39 zette nog een keer aan en werd middels enkele corners nog een paar maal gevaarlijk, maar wist het net niet te vinden. Daardoor wist BES ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.