BES – Spoordonkse Boys uitslag: 4 – 2

Deze week heeft het op sportpark de Brug in Borkel en Schaft doelpunten geregend. In totaal werden er door de 4 teams (en tegenstanders) in 5 wedstrijden 39 doelpunten gescoord waarbij 4 overwinningen en 1 nederlaag.

BES 1 heeft hier haar bijdrage ook aan geleverd.

Na een zeer matige 1e helft herpakt de ploeg van Jurgen Pinckers zich en zet de 0 – 2 achterstand om in een 4 -2 overwinning.

BES opent sterk en Bart Winters krijgt al in de eerste minuut een kans tot scoren, zijn schot verdwijnt over het doel van doelman Kevin van Agt van Spoordonkse Boys. Het sterke begin van BES wordt niet vervolgt en al in de 6e minuut is het laat het zich verrassen. De sterk spelende aanvoerder van Spoordonkse Boys, Jasper van Agt, neemt snel een vrije trap en zet hiermee Sjoerd van Ham vrij voor doel. Sjoerd rond deze mogelijkheid keurig af en laat de 0 – 1 aantekenen.

Het spel van beide teams is slordig waarbij sporadisch tot aanvallen kan worden overgegaan. In de 15e minuut zet Robin Smets met een bekeken pass Bart Winters vrij voor doel doch hij stuit op de doelman. In de 39e minuut kan de rechtsachter van Spoordonkse Boys vrij opstomen wiens voorzet door Roel van Nunen vrij simpel achter Robert v.d Palen kan worden gewerkt, 0 – 2.  Hiermee wordt ook de ruststand bereikt. Trainer Jurgen Pinckers grijpt in de rust in en wisselt verdediger Mark Balmer voor aanvaller David da Silva. Met deze wissel en een gewijzigde instelling van de spelersgroep wordt het spelbeeld totaal anders. Het is in de tweede helft BES die laat zien vandaag 3 punten in de wacht te willen slepen. Na nog een benauwde eerste minuut na rust waarbij Roel van Nunen middels een strak schot Robert v.d. Palen tot tweemaal toe op de proef stelt is het BES die het beeld bepaald. In de 50e minuut is het doelman Kevin van Agt die een inzet van Daan Bartels niet weet vast te pakken. Maikel v.d. Honing weet hier wel raak mee en verzorgt de aansluitingstreffer, 1 – 2. In de 60e minuuut is het David da Silva die op een pass van Mark Gerrits op rechts zijn tegenstander passeert en een voorzet afgeeft welke bij de 2e paal in het doel verdwijnt, 2 – 2. Hierna komen er 20 minuten waarbij beide partijen moeite hebben om de beslissende slag te slaan. Uiteindelijk is het Robin Smets die met 2 doelpunten het verschil weet te maken. In de 81e minuut wordt een mooie aanval, opgezet door Maikel v.d Honing via Bart Winters door Robin in een doelpunt omgezet. Twee minuten later is het wederom Robin die een schot op doel loslaat, waar Kevin van Agt de bal door zijn handen in het doel ziet verdwijnen. Door dit doelpunt is het geloof van Spoordonkse Boys in een goed resultaat geheel verdwenen. Al met al een verdiende (en na afloopt blijkt een nuttige) overwinning van de jongens uit Borkel en Schaft

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. Mark Gerrits, 6. Jeroen Evers, 7. Mark Balmer ( 15 David da Silva), 8. Robin Smets, 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels,  14. Rens van Til.

Spoordonkse Boys: 1. Kevin van Agt, 2. Roy van Ham, 3. Stijn Snelders, 4. Luuk Rijnen, 5. Dennis Witlox, 6. Sjoerd van Ham, 8. Joep Verhagen, 9. Roel van Nunen, 10. Jasper van Agt, 12. Tom v.d. Schoot, 16. Peter Vogels.