BES – Valkenswaard uitslag: 2-5

VVBES speelt nacompetitie in klasse3d zuid1

Door een nederlaag in de derby VVBES- SV Valkenswaard  speelt VVBES een niet te ontlopen nacompetitie in klasse 3D Zuid 1.

SV Valkenswaard mag zich in de derde klasse voorlopig de beste van de gemeente noemen. De derby bij BES werd verdiend met 2-5 gewonnen.

Het ging er op sportpark De Brug af en toe stevig aan toe, zoals een derby hoort te zijn. Daarbij werden de grenzen van het toelaatbare regelmatig opgezocht. De 20-jarige arbiter Visser uit Dinteloord had de zaken echter prima in de hand.

De basis werd door de Bosuilen al na drie minuten gelegd. François Stokmans, die later met vier treffers de grote man van de wedstrijd zou worden, schoot een vrije trap vanaf de linkerflank feilloos binnen, 0-1.

Het was een bittere pil voor de thuisploeg die de nacompetitie niet meer kan ontlopen, maar voor de dorpsstrijd nog boze plannen had. Assistent-trainer Twan van de Looij (weer basisspeler) had na dertien minuten de gelijkmaker op de voet, maar faalde vrij voor het Valkenswaardse doel van Evert Daams.

Na een half uur leek er al vroegtijdig een beslissing te komen toen de 0-2 viel. Weer was Stokmans, die in de spits op de plaats van de zieke Erwin Isbouts stond, de doelpuntenmaker.

Meteen na de pauze tilde Stokmans van dichtbij de stand naar 0-3. Heel even richtte de ploeg van coach Jurgen Pinckers zich op. Maikel van der Honing liet in de 48e minuut uit een strafschop de 1-3 aantekenen.

Dertien minuten voor tijd maakte Martijn Bax er op fraaie wijze 1-4 van. De wedstrijd was toen al lang en breed beslist. Invaller Rick Schoofs gaf met de 2-4 de score een draaglijker aanzien. Het slotakkoord was weer voor François Stokmans, 2-5.