BES – Vessem uitslag: 2 – 1

BES heeft tegen de tegenstander van vandaag, Vessem, in de eerste wedstrijd vrij gelukkig de drie punten in de wacht gesleept. Een tegenstander die sterk aan de competitie is begonnen met 15 punten uit de eerste 8 wedstrijden, om daarna in 6 wedstrijden slechts 2 maal gelijk te spelen. BES daarentegen draait een stabiel seizoen.

In de eerste 20 minuten was het een wedstrijd welke zich voornamelijk op het middenveld afspeelde waarbij beide partijen niet voor elkaar onderdeden, zowel verdedigend om geen risico’s te nemen, alswel aanvallend door slechte passes en verkeerde keuzes. Na 25 minuten spelen was het BES dat als eerste wat meer uit zijn schulp kroop.

Uit een aanval over rechts was het Bart Winters die Maikel v.d. Honing de gelegenheid gaf om een schot op doel los te laten, helaas voor BES ging de bal voor het doel langs. Een minuut later was het John van de Ven die een poging waagde van een afstand van 20 m van het doel van Vessem, diens schot zeilde over het doel van Joep van Wersch.

In de 31e minuut het eerste gevaar voor het doel van Robert v.d. Palen. Frans van Diessen komt op rechts goed door, maar zijn inzet gaat voor het doel langs.

In de 33e minuut is het Bart Winters die een afgeslagen corner van Robin Smets net over de doellat schiet. Na 36 minuten spelen is het Vessem die vrij onverwachts op voorsprong komt. Een foutieve pass van BES door het centrum van het middenveld wordt onderschept door een Vessem middenvelder, deze brengt Louis van Diessen op de rand van het 16 m gebied in scoringspositie en hij laat Robert v.d. Palen kansloos, 0 – 1. Dit is ook de ruststand.

Peter Jonkman brengt in de rust een tweetal wijzigingen aan, Mark Balmer en Ruud Maas worden ingebracht voor John v.d. Ven en Rick Schoofs, waardoor Maikel v.d. Honing doorschuift naar de spitspositie. Door deze wissels en de wil van de BES spelers om vandaag alleen met 3 punten tevreden te zijn is het spelbeeld in de tweede helft helemaal anders.   Zonder dat BES goed voetbal laat zien kan Vessem alleen nog maar tegenhouden. De verdediging van BES onder leiding van Sander van Kessel en Twan Bogers geven geen krimp meer en zij stuwen de rest van de ploeg op tot het uiterste. Het duurt uiteindelijk tot de 78e minuut voordat BES de gelijkmaker weet te scoren. Het is Daan Bartels die, met zijn zwakkere rechter been, een schot op doel lost welke door Maikel v.d. Honing voor het doel nog wordt beroerd en vervolgens tegen het net wordt gewerkt.  De spelers van BES zijn met deze stand niet tevreden en gaan op zoek naar een tweede doelpunt. Deze valt na 89 minuten spelen. Het is wederom Maikel v.d. Honing die doelman Joep van Wersch weet te verschalken. Met een schot van de rand van het 16 meter gebied in de uiterste linker bovenhoek van het doel laat hij de 2 – 1 aantekenen. Met deze uitslag bereikt BES voor het eest dit seizoen de koppositie mede doordat de wedstrijd van Hapert blijkt te zijn afgelast.

Volgende week staat de topper in deze klasse op het programma tussen Hapert en BES. Deze wedstrijd is dubbel beladen doordat BES trainer Peter Jonkman het volgende seizoen de manschappen van Hapert gaat trainen en aan de Hapert supporters wil laten zien welke kwaliteiten hij bezit om het maximale uit een voetbalteam te halen.

Opstellingen:

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. Mark Gerrits, 6. Robin Smets, 7. John v.d. Ven ( 13, Ruud Maas), 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs (13. Mark Balmer), 10. Bart Winters, 11. Maikel van de Honing.

Vessem: 1. Joep van Wersch, 2.Joris van Ham (15. Erik v.d. Ven), 3. Hein v. Diessen, 4. Roel Wirken, 5. Lars v. Heijst,  6. Louis v. Diessen, 7. Frans v. Diessen, 08. Merijn v Ham, 09. Jop de Laat, 10. Thomas Maas, 14. Bram Dekkers (12. Toon v. Sambeek).