BES wint nip van Dosko’32

13 maart 2016  Dosko’32 1 – BES 1 Uitslag: 0-1

 Na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd, had BES in de 1e helft het veldoverwicht. De 2e helft liep men, door de tomeloze inzet van de Duizelnaren, te veel achter de tegenstander aan.

BES wist, zoals de laatste weken, vandaag, te weinig kansen te creëren. Desondanks wisten de bessers, na een 0-0 ruststand, de overwinning met 0-1 binnen te slepen. Het werd een zwaar bevochten overwinning. De eerste kansjes waren voor Dosko. Stijn Habraken stond echter telkens op de juiste plaats. Maikel vd Honing van BES ging binnen de 16m van de tegenstander tot 2x toe onderuit. De scheidsrechter liet beide keren doorspelen. Na een half uur had Sander van Kessel een duwfout nodig om zijn tegenstander af te stoppen. Dit kostte hem een gele prent. 6 Min voor het rustsignaal, kreeg BES de beste kans van de eerste helft. Na een uitstekende aanval, gaf Robbin Smets de bal prima voor op Bart Winters. Hij liet de bal echter op onverklaarbare wijze onder de voet door springen. Net voor het rustsignaal rukte Dosko met 4 man op tegen 2 man van BES. Met de grootste moeite wist Ralph Habraken de bal ten koste van een corner weg te werken.  Dit resulteerde derhalve in een 0-0 ruststand.

De 2e helft begon BES voortvarend. Na 10 min een mooie aanval van de bessers. Mark de Groot gaf een perfecte voorzet net over de doelman van Dosko op Bart Winters. Bart werd zodanig gehinderd, dat hij zijn hoofd net niet tegen de bal kan zetten om de bal binnen te koppen. Enkele minuten later zette Maikel vd Honing goed door op een hoge bal. Van het misverstand tussen de doelman van Dosko en de laatste man, wist Ruud Nijssen goed gebruik te maken. Hij mocht op het lege doel af gaan, maar werd door de doelman onderuit gehaald. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Maikel vd Honing wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 0-1. BES kroop vanaf dat moment meer in de verdediging. Dosko creëerde na enkele wissels doorgevoerd te hebben diverse kansen op de gelijkmaker. Door onmacht en goed ingrijpen van de verdediging van BES werd het scoren echter belet. Het spel werd grimmiger en aan beide zijden vielen enkele gele kaarten. In de 76e min kwam Pieter Castelijns na een klutsbal in de verdediging van BES vrij voor het doel. Hij schoot echter voorlangs. Met name Dennis van Woerkum van Dosko kreeg in deze fase enkele dotten van kansen. Zo omspeelde hij in de 78e min laatste man Sander van Kessel. Hij gaf de bal breed op een medespeler, terwijl het doel leeg was om zelf te scoren. Ook op een voorzet, wist hij met het hoofd niet te scoren. Vervolgens werd een inzet van hem door een verdediger geblokt. Hierdoor mocht BES vandaag, met behoorlijk wat geluk de 3 punten mee naar Borkel nemen. Een gelijkspel was vandaag echter meer op zijn plaats geweest.