BES – ZSC uitslag: 1 – 0

BES is door een benauwde 1-0 overwinning op ZSC twee speeldagen voor het einde nog altijd de trotse koploper in de vierde klasse G met drie punten voorsprong op concurrent Hapert.

ZSC, dat eerder dit seizoen thuis de mannen uit Borkel en Schaft declasseerde en met 4-0 won, geldt als angstgegner voor de ploeg uit Borkel en Schaft. Maar reeds na vier minuten namen de gastheren al de leiding op sportpark De Brug. Een hoekschop vanaf links van Robin Smets belandde bij aanvoerder Maikel van der Honing, die kruislings raak kopte, 1-0.

BES was de bovenliggende partij en kreeg in de eerste helft negen hoekschoppen, maar uitgespeelde kansen waren schaars. Wel was Bart Winters nog gevaarlijk door de goed keepende Paul Wijnen te passeren, doch hij vond de verdediger Daan Neutkens nog op zijn weg. Ruststand derhalve 1 -0.

Kort na rust ontsnapte BES aan de gelijkmaker toen een voorzet van ZSC’er Piet van Och op de lat belandde. BES nam vervolgens het heft weer in handen en kreeg enkele mogelijkheden, maar die werden niet goed uitgespeeld. Gaande de wedstrijd zakte het spelniveau en speelde BES steeds meer op het consolideren van de stand in de wedstrijd. Toch stichtte BES nog enkele keren voor gevaar door snelle uitbraken, doch het vizier stond vandaag niet goed afgesteld. Na 90 minuten en enkele minuten extra tijd vond de, goed leidende 17 jarige, scheidsrechter v.d. Velden uit Gemert het voldoende.

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Twan Bogers, 4. Sander van Kessel, 5. Ruud Maas, 6. Robin Smets, 7. Mark Balmer, 8. Daan Bartels, 9. Maikel v.d. Honing,10. Bart Winters, 11. John v.d. Ven (14. Mark Gerrits) (13. Stijn Umans)

ZSC: 1. Paul Wijnen, 2. Piet van Och, 4. Coen Neutkens, 5. Stef Claes, 6. Stefan Cremers (3. Rik Santbergen), 7. Juul Huijbers, 8. Dirk Hoeks (9. Tom Lathouwers), 10. Jan Kwinten, 11. Gijs van de Boomen, 12. Lars Bekkers (14. Gijs van Poppel), 13. Daan Neutkens.