Braakhuizen 1 – BES 1 uitslag: 6 – 1

BES 1 trad vandaag op het sportpark van sv Braakhuizen voor de eerste maal van het seizoen aan voor de bekerwedstrijd tegen sv Braakhuizen, welke afgelopen seizoen uit de 2e klasse is gedegradeerd. Over de gehele wedstrijd gezien was sv Braakhuizen duidelijk een maat te groot voor BES, waarbij bij beide teams nog de nodige spelers ontbraken vanwege de vakantieperiode.

BES begon voortvarend aan de wedstrijd waarbij al in de tweede minuut, door een onderschepping van Mark Maas, Rick Schoofs in de gelegenheid werd gesteld om de 0-1 te scoren. Braakhuizen stelde al snel orde op zaken, geholpen door Robert van de Palen die in de derde minuut een vrije trap van Ralf van Beek niet goed beoordeelde 1-1. Sv Braakhuizen werd in de vijftiende minuut geholpen door de scheidsrechter die een buitenspeldoelpunt van Sherwin Brooks ondanks signalen van de assistent toch honoreerde. Het spel golfde op en neer waarbij wel duidelijk het niveauverschil zichtbaar was. In de vijfendertigste minuut maakte Sherwin Brooks zijn tweede doelpunt van de dag na goed voorbereidend werk van alle voorwaartsen van sv Braakhuizen 3-1. Dit was ook de ruststand .

Peter Jonkman wisselde in de rust Rick Schoofs en Mark Maas voor Bart Winters en Maikel v.d. Honing, welk tweetal meteen de aanval vormde. Door deze wissels kon BES meer een aantal keren voor meer gevaar zorgen voor het doel van sv Braakhuizen, zonder tot scoren te komen. Braakhuizen scoorde nog driemaal door Robin Sweegers met een kopbal uit een hoekschop van Mitchell de Wit in de 66e minuut, door Ralf van Beek in de 68 minuut middels een lob over de doelman en in de 86 minuut door wederom Ralf van Beek met een droge knal.

BES wisselde in minuut 67 nog waar Stijn Umans vervangen werd door Chris v. Gevel.

In het laatste kwartier werk er door Braakhuizen niet meer aangedrongen.