DBS – BES uitslag: 4 – 0

De spelers van BES leefden deze middag waarschijnlijk nog in de wolken, nog niet opgetrokken na de overwinning van vorig weekend tegen Dommelen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed optredende scheidsrechter Panjoel uit Reusel gaven de mannen van Jurgen Pinckers niet thuis. Reeds in de eerste 10 minuten was DBS verscheidene keren gevaarlijk voor het doel van Robert v.d Palen. Zowel Mike Spruyt als Sam Weijers hadden het vizier nog niet op scherp staan. Pas in de 16e minuut het eerste gevaar aan BES-zijde. Daan Bartels wist met een punter de doelman van DBS, Tim ter Haar, bijna te verschalken. Hierna kreeg DBS steeds meer grip op de wedstrijd, mede door het ongeconcentreerd spel van BES. Na 23 minuten is het Mike Spruyt die slecht uitverdedigen van BES afstraft en de 1 -0 laat aantekenen. Aanvoerder Yurjen de Jongh maakt in de 27e minuut de 2 -0 door een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Dit is ook de ruststand.

Na rust lijkt het er even op dat BES zich gaat herpakken door enkele vrije trappen van Daan Bartels, waar Tim ter Haar de meeste moeite mee heeft om de nul te handhaven. Jurgen Pinckers wisselt vervolgens aanvallend door Rick Schoofs te vervangen door David da Silva. In de praktijk wordt BES er niet aanvallender door. In de 67e minuut is het wederom Mike Spruyt die de doelman van BES geen kans laat en de 3e goal voor DBS maakt en daarmee alle aspiraties van BES de grond in boord, 3 – 0. Zowel DBS als BES wisselen nog enkele keren zonder dat dit verandering in het spelbeeld brengt. In de 90e minuut maakt Mike Spruyt zijn derde en voor DBS de vierde goal.

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Bram Louwers en zijn mannen.

Opstellingen:

DBS: 1. Tim ter Haar, 2. Gijs Broeren, 4. Danny Vreven, 6. Stijn v.d. Berk, 8. Pim Messing, 9. Mike Spruyt, 11. Tem van der Velden, 12. Sam Weijers, 13. Dennis van der Toren, 14. Yurjen de Jongh, 15. Marijn van Asten.

BES: 1. Robert van der Palen, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 6. Jeroen Evers, 7. Mark Balmer, 8. Robin Smets (13. Bjorn de Krom), 9. Rick Schoofs ( 15. David da Silva), 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels, (5. Mark Gerrits), 14. Rens van Til.