De Raven – BES: 3-1

In de eerste helft had de Raven het meeste aanspraak op de overwinning. De 2e helft was BES de bovenliggende partij. Maar uiteindelijk ging de Raven met de overwinning aan de haal.

Het eerste half uur viel er weinig noemenswaardig te melden. Beide teams waren niet in staat om kansen te creëren. Enkel een afgekeurd doelpunt van Rob van Schijndel van De Raven (8e minuut) vanwege buitenspel, was het vermelden waard. Desalniettemin trachtten beide teams een overwicht te creëren. Vanaf de 35e minuut werd de wedstrijd iets opener en dit leidde tot de 1-0 voor de Raven door Tom Simon. Hij rondde een aanval over de linkerkant met een schot in de uiterste hoek af. Op slag van de rust werd Gijs Wuijts van de Raven diep gestuurd. Hij omspeelde de keeper, maar zijn schuiver van 25 meter was niet hard genoeg om in het doel te belanden. Ralph Habraken kon namens BES nog redding brengen.

Ruststand 1-0.

Na rust was BES de bovenliggende partij en zette de Raven onder druk, mede door de ingevallen Mark Balmer voor Bart Winters. Het drukte goed door en de Raven had moeite om overeind te blijven. BES werd beloond in de 70e minuut. Een voorzet belandde via Robin Smets bij de tweede paal in doel. Ook na deze gelijkmaker duwde BES door en was met momenten ook dreigend. Dit leidde in de 78e minuut tot een open kans voor Mark de Groot. Hij schoot echter naast, na een schitterende pas van Mark Balmer op Daan Bartels, die perfect voorgaf.

Doordat BES voor de overwinning ging en achterin 1 op 1 ging spelen, kregen de aanvallers van de Raven veel ruimte. De Raven kreeg in de 80e minuut een vrije trap vanaf de linkerkant. Rob van Schijndel bezorgde de bal op het hoofd van Gijs Wuijts, die de 2-1 tegen de touwen kopte. De Raven moest diep gaan om de voorsprong te behouden, maar hield stand. Sterker nog, in de 90e minuut zette Jasper Sint goed door op de linkerflank en zijn voorzet werd door Rob van Schijndel achter doelman Stijn Habraken van BES gewerkt, wat de eindstand op 3-1 bracht.

Hierdoor kregen de bessers te weinig en benadert de Raven, koploper Bergeijk op 1 punt.