De Raven – BES uitslag: 1 – 3

De wedstrijd De Raven – BES, welke reeds vele jaren in gespannen sfeer afspeelt, is vandaag over een periode van 80 minuten in volledige harmonie gespeelt, waarna alsnog de spanning terugkwam door voornamelijk een tweetal zware blessures van BES. Voetballend was het BES, die voor een groot deel van de wedstrijd het spel in handen had.

Reeds vanaf de eerste minuut was het BES die de voetbaltoon zette door goed positiespel en veel druk naar voren met een uitblinkende Bart Winters. Tussendoor kwam De Raven een aantal keren goed door doch zonder echt gevaar te stichten.

Reeds in de eerste minuut was het Daan Bartels die met een zwabberschot de doelman van De Raven, Melvin Rombouts, op de proef stelde. Daarna was het Gijs Wuijts die in minuut 5 en 13 van afstand de doelman van BES, Robert v.d. Palen, uitdaagde. In het 18e minuut een mooie aanval van BES over de rechter vleugel. Maikel v.d. Honing stuurt Bart Winters in de diepte, wiens voorzet ter hoogte van de 2e paal door Rick Schoofs wordt ingeschoten. Melvin Rombouts komt juist op tijd om de 0 – 1 te voorkomen. In de 22e minuut schiet Maikel v.d. Honing naast het doel na goed combinatiespel tussen Robin Smets en Bart Winters. In de 44e minuut dan eindelijk loon naar werken, door een goede aanval over links welke door Bart Winters omgezet wordt in een doelpunt 0 – 1. Dit is tevens de ruststand.

In de rust wisselt De Raven Tim Borrenbergs voor Tom Simon.

De tweede helft begint BES weer energiek wat resulteert in een schot van Bart Winters welke net naast de kruising zeilt. In de 53e minuut komt De Raven als een duveltje uit een doosje met de gelijkmaker door Niels Peters, na goed voorbereidend werk van Ricardo Rombouts 1 – 1. Daarna wisselt de trainer van De Raven, Jan Willem van Doesburg, de moegestreden John van Herk door Ricardo Daris in te brengen. Deze wissel brengt in de 60e minuut nog bijna geluk, doch Ricardo Daris schiet vrij voor doel hoog over. In de 61e minuut is het, de vandaag onvermoeibare, Bart Winters die in 2e instantie Melvin Rombouts weet te passeren en zo zijn tweede doelpunt van de dag scoort 1 – 2. Hierna wordt het wat grimmiger op het veld en krijgt de overigens goed leidende scheidsrechter Elbersen het moeilijker om alles goed te overzien. In de 72e minuut legt de leidsman de bal op de stip na een ingreep van Robert v.d. Palen, welke beslissing discutabel is. Robert staat ook vandaag zijn mannetje als strafschopspecialist. Hij keert de, door Teun v. Ekkendonk, goed ingeschoten penalty. Een minuut later raakt de voor Mark Balmer ingevallen Tony van Dongen zwaar geblesseerd en moet met een brancard van het veld worden gedragen. Martijn Toonders komt hem vervangen. In de 85e minuut brengt Maikel v.d. Honing aan alle onzekerheid een einde. Van een afstand van 40 m laat hij de ver voor zijn doel staande Melvin Rombouts kansloos 1 – 3. In de 87e minuut verlaat Robin Smets geblesseerd het veld na een grove charge en raken de spelers nog meer verhit. Na 90 minuten blaast de scheidsrechter voor het einde.

Opstellingen:

De Raven: 1. Melvin Rombouts, 2. Sam v.d. Enden, 3. Teun v.d. Ekkendonk, 4. Stephan Frencken, 5. Ricardo Rombouts, 6. Ludo Verhoeven, 7. Niels Peeters, 8. Rens Willems, 9. Tim Borrenbergs (Tom Simon), 10. Gijs Wuijts, 11. John v. Herk (Ricardo Daris).

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. John van de Ven, 6. Robin Smets (Stijn Umans), 7. Mark Balmer (Tony v Dongen) (Martijn Toonders), 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs, 10. Bart Winters, 11. Maikel van de Honing.

Uitslagen BES:

Knegselse Boys JO9-1g – BES JO9-1:   8 – 1

EFC vr2 – BES vr1:                                     1 – 0

BES 4 – Bergeijk 6:                                     0 – 2

BES 3 – EFC 6:                                             3 – 0

De Raven 1 – BES 1:                                  1 – 3

Programma BES:

Zaterdag 12-11

10.30 uur:     BES JO9-1 –  DommelenJO9-3G

Zondag 13-11

10.30 uur:     BES vr1 –  De Weebosch vr1

10.15 uur:     De Raven 4 – BES 4

12.15 uur:     DE Raven 3 – BES 3

14.00 uur:     BES 1 –  Netersel 1