De Weebosch – BES uitslag: 1-2

Vanaf de eerste minuut liet BES zien, vandaag geen punten te willen morsen tegen de, dit seizoen laagvlieger De Weebosch. De BES-ers togen middels goede aanvallen richting het doel van de goalie van De Weebosch, Jorg van Meurs. Het uiteindelijke resultaat is een schamele overwinning van 1 -2 welke uitslag geen recht doet aan het krachtverschil in het veld.

Reeds in de 2e minuut test, de vandaag effectief spelende, Daan Bartels de doelman van De Weebosch middels een vrije trap vanaf rechts welke door Jorg van Meurs nog tot corner wordt verwerkt. Na 10 minuten spelen is het Bart Winters die diep wordt gestuurd en vanaf rechts de doelman van De Weebosch kansloos laat door de bal in de verre hoek in het doel te schieten, 0  – 1. In de 22e minuut is het wederom Daan Bartels die zijn vrije trap door de doelman van De Weebosch gekeerd ziet worden. Na 27 minuten spelen het eerste gevaar voor het BES doel. Wilco Jansen mag een vrije trap nemen op 20 meter van het doel van BES. Zijn inzet wordt gekeerd door de muur van BES. Dit is ook het enige gevaar wat de mannen van trainer Jochem Janssens in de eerste helft weten te stichten, derhalve een ruststand van 0 – 1. De Weebosch komt na de thee met een vervanger voor Bernhard Kwinten, Tom Snellens komt in het hart van de verdediging te spelen.

De eerste aanval van BES na de rust leidt de 0 – 2 in. Robin Smets weet een cross-pass door te koppen op Bart Winters wiens afgemeten voorzet weer bij Robin terecht komt, die beheerst weet af te ronden. In de 55e minuut is het Bart Winters die een verre ingooi van Daan Bartels op waarde weet te schatten en de doelman van De Weebosch wederom op de proef stelt. Het wachten in de tweede helft is op de genadeklap aan De Weebosch, doch de mannen uit Borkel en Schaft belonen zichzelf niet. Na 77 minuten spelen is het De Weebosch die met een uitval in het strafschopgebied van BES komt waar de bal ongelukkig tegen de arm van Jeroen Evers komt wat op een strafschop voor De Weebosch uitkomt. Doelman Robert v.d. Palen weet de inzet vanaf 11 meter van Wilco Jansen nog bijna de keren. Derhalve wordt hiermee de eindstand op 1 -2 bepaald.

Een bij vlagen goed combinerend BES heeft zichzelf vandaag in de wedstrijd niet voldoende beloond in doelpunten, doch de beloning is gekomen uit het nabijgelegen Luijksgestel waar De Raven de koploper Hapert met 3 -0 klop geeft.

Hierdoor pakt BES de koppositie in de ranglijst.

Opstellingen:

De Weebosch: 1.  Jorg van Meurs, 2. Wesley Schaafstra, 3. Giel Jansen (16. Mark Goossens), 5. Bernard Kwinten (6. Tom Snellens), 7. Ramon van Meurs,  8.  Jochem Kwinten, 9. Sjors de Backer, 10. Niek van de Broek, 11. Nick van Poppel (15. Boris Jansen), 12. Ruben Karel M Janssens, 14. Wilco Jansen.

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. Ruud Maas (15. Mark Gerrits), 6. John v.d .Ven, 7. Mark Balmer, 8. Daan Bartels, 9. Maikel van de Honing, 10. Bart Winters, 11. Robin Smets.