Dommelen – BES uitslag: 1 – 3

Op het druk bezochte sportpark ’t Heike, hebben de teams van Dommelen en BES een echte derbywedstrijd gespeeld. Dommelen, tot aan de aanvang nog alle wedstrijden gewonnen en BES verloren, was gezien hun status favoriet.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Luc Baars uit Tilburg ontspon zich een open wedstrijd. Dommelen probeerde door zorgvuldig opgebouwde aanvallen het de ploeg uit Borkel en Schaft moeilijk te maken, doch de defensie onder leiding van Sander van Kessel liet op deze zaterdagavond weinig steken vallen. BES daarentegen zocht vrij snel contact met de snelle spitsen Bart Winters en Maikel v.d. Honing die met hun tweeën 4 verdedigers van Dommelen bezig hielden. Hierdoor kwam er op het middenveld ruimte voor de middenvelders van BES.

Reeds in de 6e minuut was het de ervaren doelman van Dommelen Dennis Soeteman die, na een terugspeelbal, de bal niet goed bij een medespeler bracht. Deze pass werd onderschept door Daan Bartels en hij bracht Bart Winters in stelling. Bart liet deze buitenkans niet liggen en zorgde hiermee voor 0 – 1.

Het spel golfde op en neer waarbij aan beide zijden kleine mogelijkheden ontstonden, zonder dat dit tot doelrijpe kansen leidden. Tussen de 25e en 35e minuut leek Dommelen meer grip op het spel te krijgen. In de 26e minuut scoorde Stef Willems vanuit buitenspelpositie, die door scheidsrechter Baars werd teruggefloten en in de 28e minuut was het wederom Stef Willems die op rechts goed doorkwam en Corné van Son vrij voor doel zette. De inzet van Corné verdween simpel in de handen van Robert v.d. Palen.

Tussen de 35e en 40e minuut was het BES dat enkele hoekschoppen kreeg te nemen die telkens voor gevaar zorgde voor het doel van Dommelen. In de 40e minuut resulteerde dit in het tweede doelpunt voor Bart Winters die uit een scrimmage voor het doel van Dennis Soeteman de bal in de uiterste hoek tegen de touwen liet belanden 0 – 2. Dommelen zette voor het rustsignaal nog eenmaal aan met als resultaat in de 44e minuut de aansluitingstreffer. Corné van Son ontfutselde, in het rechter verdedigingsblok van BES nagenoeg op de achterlijn, de bal van Sander van Kessel,  diens voorzet werd bij de 2e paal door Mark Burgmans in het doel gewerkt 1 -2. Dit was ook de ruststand.

Na de thee volgde eenzelfde spelbeeld als voor de rust waarbij door de tomeloze inzet van beide teams de nauwkeurigheid wat afnam en het spel veel op het middenveld bleef hangen. Beide trainers grepen hier ook in om vers bloed te brengen en daarmee een poging te ondernemen het spel in handen te krijgen.

In de 60e minuut draait Robin Smets op het middenveld goed weg van zijn tegenstander en gaat over de rechter zijde goed door. Hij kan pas middels een overtreding binnen het strafschopgebied gestuit worden wat een strafschop voor BES oplevert. Maikel v.d. Honing laat vanaf de 11 meterstip de doelman van Dommelen kansloos 1 – 3. Dommelen probeert hierna een offensief te openen, doch de spelers van BES laten zien geleerd te hebben in de voorbije wedstrijden op dit niveau. Er worden met name op het middenveld verbeten duels uitgevochten om de verdedigers van BES niet in de problemen te laten komen. Pas in de 89e minuut ontstaat een gaatje waarbij Max van Leeuwen vrij voor doelman Robert v.d. Palen komt. Doch Max heeft deze avond het vizier niet op scherp staan en zijn inzet verdwijnt hoog over het doel. Na enkele minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en kan de derde helft in de kantine starten. Na de wedstrijd was iedereen het met elkaar eens dat BES een verdiende overwinning had behaald.

Opstellingen:

Dommelen: 1. Dennis Soeteman, 2. Bas van Maasakkers, 3. Jason Franken, 4. Geert Rijnders, 5. Mark Burgmans, 7. Mathijs de Bie (14. Anwar Janssen), 8. Stef Willems, 9. Corné van Son, 12. Sem Westreenen (6. Thomas Keeman, 16Nordin van Weert), 15. Max van Leeuwen, 17. Thomas Righter.

BES: 1. Robert van der Palen, 3. Sander van Kessel, 5. Mark Gerrits, 6. Jeroen Evers, 7. Mark Balmer, 8. Robin Smets, 9. Rick Schoofs (13. Rob Schellens), 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels, 14. Rens van Til.