DVG’39 – BES uitslag: 3-2

In deze 2e wedstrijd van de competitie in de 3e klasse D een ontmoeting tussen twee gepromoveerde ploegen die hun eerste wedstrijd beiden hebben verloren. Het is meteen BES die laat zien met welke bedoelingen het naar Liempde is gekomen. Door goed verzorgd spel worden diverse aanvallen opgezet, zonder dat deze voor echte doelkansen zorgen.

In de 17e minuut wederom een aanval van BES waarbij na een mooie pass van achteruit achtereenvolgens Robin Smets, Rens van Til en Bart Winters de bal inzetten. Uiteindelijk is het Bart Winters die het eerste doelpunt weet te scoren. 5 Minuten later stormt Maikel v.d. Honing alleen op het doel van Rens v.d. Akker met naast hem Bart Winters. Maikel legt de bal breed op Bart, doch deze bevindt zich juist voor de bal zodat zijn schuiver op doel niet als doelpunt wordt gehonoreerd.

In de 35e minuut is het Bart Winters die vrije doorgang krijgt doch op de doelman van DVG stuit. In de 36e minuut wordt Maikel van de Honing binnen het strafschopgebied neergelegd, strafschop voor BES. Het is Maikel die de verantwoordelijkheid neemt doch zijn inzet wordt door de goed keepende Rens v.d. Akker gekeerd. In de 43e minuut is het aanvoerder Bart de Windt die van een afstand van 30 m. de bal opportunistisch op het doel van Robert v.d. Palen schiet. Deze bal verdwijnt met een curve in de uiterste hoek waardoor DVG geheel tegen de spelverhouding in op 1 -1 komt.

In het tweede deel van de wedstrijd blijkt het ongeloof van het uitblijven van een flinke voorsprong in het eerste bedrijf in de ploeg van BES te sluipen. Jurgen Pinckers probeert door een wissel, in de 56e minuut van Jeroen Evers voor David da Silva het tij te laten keren. Nog geen 10 minuten later besluit de overigens goed leidende scheidsrechter Janssen om een discutabele rode kaart te tonen aan Twan Bogers waardoor het voor BES nog moeilijker wordt. Toch worden de ruggen gerecht en BES wordt in de 77e minuut beloond. Het is Maikel v.d. Honing die op rechts diep wordt gestuurd wiens voorzet door Bart Winters in een doelpunt wordt omgezet 1 -2. De wedstrijd kabbelt voort en het ziet ernaar uit dat de punten mee naar Borkel en Schaft worden genomen. Invaller Tam v.d. Wiel denkt hier anders over. Hij is het die in de 88e minuut een mooie volley in de lange hoek de stand op 2 -2 brengt en in de blessuretijd zelfs de eindstand van 3 -2 laat aantekenen. Al met al is dit een zeer zure nederlaag voor de mannen uit Borkel en Schaft.

Opstellingen:

DVG: 17. Rens v.d. Akkers, 2. Luuk v.d. Ven, 3. Peter Versantvoort, 4. Daan Voets, 5. Pim Verboom, 6. Sander v.d. Ven, 7. Ruud Pijnenburg (15. Jaap Verhoeven), 8. Twan v.d. Broek ( 13. Bas v. Houtum), 10. Bart de Windt, 11. Sherrel Sambo (16. Tam v.d. Wiel), 12. Wilco Voets.

BES: 1. Robert van der Palen, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. Mark Gerrits, 7. Mark Balmer, 8. Robin Smets, 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels, 14. David da Silva (6. Jeroen Evers), 15. Rens van Til.

Zondag 08 okt.

Verzet:     BES vr1  – ZSC vr1 (wedstrijd wordt gespeeld donderdag 26 oktober 19.30)

10.30 uur:     BES 3 – DE Valk 5

10.30 uur:     BES 2 vrij

14.00 uur:     BES 1 – Reusel Sport/CoTrans 1