DVS – BES uitslag: 2 – 2

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017 hebben DVS en BES in een zeer matte partij voetbal de punten gedeeld.

Het eerste kwart van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waarbij de spelers van DVS wat meer bij de les waren als de BES-ers. In de 7e minuut belandde een afgezwaaide voorzet van Mark Balmer op de doellat van DVS. In de 11e minuut kwam het eerste gevaar voor het doel van BES door een voorzet van rechts welke door Jody Overman naast het doel werd gewerkt. De uittrap van Robert v.d. Palen belandde vrijwel direct bij Rob Verbruggen, die eerst Twan Bogers het nakijken gaf om vervolgens vrij gemakkelijk te scoren, 1-0. In de 22e minuut is het Maikel v.d. Honing die op links goed doorkomt, maar zijn schot is een prooi van Robin Verhoeven, doelman van DVS. Dit is het begin van een periode waarbij BES de betere ploeg was en een aantal doelrijpe kansen weet te creëren. In de 27e minuut bereikt Twan Bogers, John v.d. Ven wiens voorzet jammerlijk door Rick Schoofs wordt overgeschoten. In de 30e minuut gaat Robin Smets vanuit eigen helft goed door en passeert in enkele snelle acties 3 tegenstanders en zet daarna Rick Schoofs vrij voor doel. Rick weet wel raad met dit buitenkansje en scoort de gelijkmaker 1-1. In de 33 minuut belandt een vrije trap vanaf 20 m van doel van BES in het muurtje. In de 36e minuut komt een pass van Bart Winters terecht bij de opkomende John v.d. Ven. Diens voorzet wordt nog door de struikelende Rick Schoofs op doel gekopt, doch de doelman van DVS weet de bal voor de lijn op te pakken. In de 41e  minuut komt dan toch de 1-2 op het scorebord. Een foutieve terugspeelbal op de Robin Verhoeven wordt door de doelman niet goed verwerkt. In het duel met Mark Balmer verliest hij de bal zodat Mark de bal in het lege doel kan schuiven. Twee minuten later keert Robert v.d. Palen een, middels een omhaal keurig ingeschoten, bal van Rob Verbruggen. De daaropvolgende corner levert niets op. De ruststand gaat in met de stand 1-2.

In de tweede helft gaat het voetbalniveau verder omlaag, wat resulteerde in een foutenfestival. In de 55e minuut wordt een slappe inzet van Rob Verbruggen door Robert van de Palen verkeerd beoordeeld en de bal rolt tergend langzaam over de doellijn, 2-2. Het spelbeeld wordt steeds rommeliger, waarbij zelfs de scheidsrechter, dhr. Roks, zich hierbij aanpast door enkele gele kaarten te tonen voor zowel BES als DVS waar zowel de spelers als de toeschouwers niet veel van begrepen. De wissels aan DVS zijde, Nassim Markgraaf wordt vervangen door Toufik Balhaji, Jody Overman wordt vervangen door Hashim Haaij, David da Silva wordt vervangen door Roel de Greef en aan BES zijde komt Rob Schellens voor Rick Schoofs.

BES zal duidelijk een ander gezicht dienen te tonen om in deze competitie een rol van betekenis te kunnen spelen. Dit kan al a.s. zaterdag avond als de tweede competitiewedstrijd thuis te Steensel op het programma staat.

Opstelling BES:

  1. Robert van der Palen. Jeroen Evers, Twan Bogers, Sander van Kessel, John v.d. Ven, Bart Winters, Daan Bartels, Robin Smets, Maikel v.d. Honing, Rick Schoof (77 Bob Schellens) Mark Balmer.

Uitslagen BES:

BES 1 – Cranendonck (vr)  5 – 3

DVS 1- BES 1 0 – 0

BES 2 – DVS 3 (b) 1 – 4

BES 3 – RKVV Heeze 4 (b) 2 – 2

sv Valkenswaard 6 – BES 3 (b) 5 – 0

BES vr – Boskant vr 7 – 2

 

Programma BES:

Zaterdag 10 sept.   19.30 uur BES 1 – Steensel 1

Zondag 11 sept.       10.30 uur BES 2 – EMK 5 (b)

10.00 uur De Valk 6 – BES 3 (b)

Zaterdag 17 sept aanvang competitie JO9

Zondag 18 sept. Aanvang competitie lagere elftallen