Hapert – BES uitslag: 3-1

De wedstrijd tussen de nummer 2 en nummer 1 van de ranglijst in de 4e klasse G (Z1) kende duidelijk twee helften.

Waar BES voor rust het betere van het spel had en Hapert diverse malen in de problemen bracht, was het Hapert die het tweede bedrijf de bovenliggende partij was. Uiteindelijk was het Hapert die over de gehele wedstrijd beter met de geboden mogelijkheden omging en daardoor de drie punten in eigen huis hield.

Direct vanaf de aftrap liet BES zien geen schroom te hebben voor Hapert. Middels goed positiespel zette de manschappen van Peter Jonkman Hapert direct in de verdedigende zone. Zo kwamen er kansen voor Martijn Toonders die al in de 2e minuut door Bart Winters in scoringspositie wordt gebracht. De inzet van Martijn beland in de handen van de goed keepende Jesper Stroms. In de 4e minuut is het Sander van Kessel die Bart Winters over rechts de diepte instuurt. De voorzet van Bart kan niet worden bereikt door Maikel v.d. Honing en bij de 2e paal is het John v.d. Ven die de bal via de doelman tot corner omgezet ziet.

Na 15 minuten spelen is het Hapert die voor het eerst goed doorkomt en een corner weet te forceren. Uit deze corner is het Willem Brouwer die enkele spelers van BES op het verkeerde been zet en, geheel tegen de verhoudingen in, de 1 -0 op het scorebord laat aantekenen. De spelers van BES laten deze tegenvaller stoïcijns over zich heen komen en gaan op dezelfde voet verder om Hapert onder druk te zetten. Na een half uur spelen wordt een vrije trap van Sander van Kessel door Martijn Toonders doorgekopt waardoor Bart Winters vrij voor doelman Jesper Storms opduikt. Bart blijft koelbloedig en weet de gelijkmaker de scoren 1 – 1. In de 36e minuut is het John v.d. Ven die eerst enkele tegenstanders uitkapt om vervolgens een schot op doel los te laten. Helaas voor de in grote getalen aanwezige BES-aanhang zeilt zijn inzet net over de doellat. Ruststand 1 – 1.

In de rust besluit Hapert trainer Herbert de Krom een wissel toe te passen. Hij laat de 16-jarige Mauro van Houtum invallen voor Bart Dijkmans.

Reeds in de 48e minuut is het Hapert die opnieuw het net weet te vinden. Spits Dave Koolen verschijnt op het goede moment voor doel, om de voorzet van Thed v.d. Kerkhof vanaf links in te tikken. Door deze tegengoal raken de spelers van BES plotsklaps de weg kwijt, taken worden niet meer uitgevoerd en spelers lopen uit positie. Hierdoor komen er legio kansen voor Hapert. Het is aan Robert v.d. Palen te danken dat er niet snel meerdere doelpunten vallen. Peter Jonkman grijpt naar 55 minuten spelen in door het vervangen van John v.d. Ven door Mark Balmer. In de 61e minuut is het Jesse Geboers die definitief een einde maakt aan de hoop voor BES tot een goed resultaat. Uit een voorzet van Mauro van Houtum over links brengt Jesse al koppende de 3 -1 op het scorebord.

Hierna komen er nog enkele kansen voor beide doelen maar deze worden, of de spelers niet goed verwerkt, of de doelmannen staan hun mannetje.

In de allerlaatste minuut krijgt BES nog een strafschop door een overtreding op Robin Smets binnen het strafschopgebied. Maikel v.d. Honing weet deze mogelijkheid niet om te zetten in een doelpunt. Zijn pingel wordt door Jesper Storms gekeerd. Meteen hierna besluit scheidsrechter de Kort tot het einde van de wedstrijd.

Opstellingen:

Hapert: 1. Jesper Storms, 2. Rik Verdonschot, 3. Mike Tijssen, 4. Yorick Hooyen, 5. Bart Dijkmans (Mauro van Houtum) 6. Yordi Huybregts, 7. Willem Brouwer, 8. Brian Tijssen, 9. Dave Koolen, 10. Jesse Geboers,12. Thed v.d. Kerkhof,  11. Jeroen van Heertum, 15. Rik Verdonschot.

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel (13. Rick Schoofs), 4. Twan Bogers, 5. Mark Gerrits, 6. Robin Smets, 7. Ruud Maas, 8. John v.d. Ven (12 Mark Balmer), 9. Martijn Toonders (14. Stijn Umans), 10. Bart Winters, 11. Maikel van de Honing.