HMVV – BES 1 uitslag: 2 – 1

Voor HMVV stond zekerstelling van klassebehoud als eerste op het verlanglijstje naast een mogelijke kans op de 3e periodetitel, bij winst op BES.

Vanaf de eerste minuut werd al duidelijk dat de spanning vandaag de overhand had. In het eerste bedrijf speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af, waar gegrossierd werd in foute passes en er nauwelijks gevaar voor beide doelen werd gesticht, ruststand derhalve 0 – 0.

Na de theepauze was het BES dat wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Al in de 47e minuut was het Daan Bartels die een vrije trap via een verdedigers van HMVV op de binnenkant van de paal zag belanden. Direct hierna moest Ruud Maas met een ogenschijnlijke zware knieblessure het veld verlaten en werd vervangen door Mark Gerrits. In de 51e minuut stoomt Daan Bartels vanaf eigen helft recht door om uiteindelijk buiten het strafschopgebied te worden gestuit via een overtreding op hem. Hij neemt zelf deze vrije schop en laat de doelman van HMVV kansloos 0 – 1. Even lijkt het dat hiermee de spanning uit de lijven van de BES spelers verdwijnt.

Helaas is het scheidsrechter Mennen die de spanning weer terugbrengt, door van een afstand van 30 meter van de achterlijn te menen te constateren dat de bal in een scrimmage de doellijn zou zijn gepasseerd, waardoor de stand gelijk getrokken wordt. Hierdoor verandert de wedstrijd steeds meer in een flipperbal spel. Uiteindelijk is het HMVV dat aan het langste eind trekt. Het is Ron Jansen die een door Robert v.d. Palen weggeduwde voorzet van rechts nog in de uiterste hoek weet in te koppen, 2 – 1. Door het eveneens verlies van Hapert blijft de ploeg uit Borkel en Schaft nog steeds koploper met 3 punten voorsprong.

HMVV: 1. Joost de Koning, 2. Willem van Gisbergen, 3. Roel Staals, 4. Dirk Verstijnen, 6. Roel Lavrijsen, 8. Theun v.d. Borne (7. Mark Verstijnen), 9. Ron Jansen, 10. Pieter Miechelbrink, 12. Stan van Gisbergen (11. Thomas Castelijns), 15. Joeri Adams, 15. Joeri Adams, 16. Joris Voort (13. Einice rodrigues).

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. John v.d. Ven, 5. Ruud Maas (13. Mark Gerrits), 6. Robin Smets, 7. Mark Balmer, 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs (14. Bjorn de Krom), 10. Bart Winters, 11. Maikel v.d. Honing.

Voor meerdere foto’s en verslag van Trompettercup verwijzen we jullie naar de volgende link: https://trompettercup.com/2017/05/08/fotos-en-verslag-hmvv-bes/#more-55552

Uitslagen en programma vvBES

Uitslagen vv BES:

BES JO9-1 –  EFC JO9-3:              6 – 0 * Kampioen!!

De Weebosch vr1 – BES vr1:        2 – 2

BES 4 – De Raven 4:                     7 – 3

BES 3 – De Raven 3:                     2 – 1

HMVV 1 – BES 1:                            2 – 1

Programma vv BES:

Zondag 14 mei         14.30 uur:

vvAcht 1 – BES 1