HMVV te sterk voor BES

Op 8 nov leed BES voor het eerst dit seizoen een nederlaag tegen HMVV met 2-3.
Vandaag was het spel van BES niet veel beter en werd er wederom verloren. Nu werd het 2-0 voor HMVV in Hooge Mierde.

Het begin was van beide zijde afwachtend. BES deelde het eerste speldenprikje uit in de 6e min. Tony van Dongen onderschepte de bal, en gaf een breedtepas op Daan Bartels. Deze bal kon net onderschept worden door een verdediger van HMVV. 1 Min later kreeg HMVV een vrije trap na een overtreding van een BES-verdediger. Roel Lavrijsen probeerde vanaf 30m de doelman van BES te verschalken. Stijn Habraken liet zich echter niet verschalken.

BES had in de 26e min op voorsprong moeten komen. Uit een diepe bal op Bart Winters wist deze de bal uitstekend voor te zetten. De doelman van HMVV kon de bal alleen verlengen, recht voor de voeten van Tony van Dongen. Diens inzet op het lege doel, werd met een uiterste krachtinspanning door de doelman van HMVV, Geert Hermans gestopt. In de 27e min was het aan de overzijde raak voor HMVV. Wederom uit een vrije trap van Roel Lavrijsen, liet de doelman van BES zich nu wel verschalken. Hij liet de bal van zijn borst springen en Pieter Michelbrink was attent om de 1-0 binnen te tikken. Voor de rust kreeg BES nog enkele mogelijkheden om de stand gelijk  te trekken. De inzetten van Mathew Evers en Robin Smets waren niet doeltreffend, waardoor HMVV met een 1-0 ging rusten.

BES begon na de thee met aanvallend spel. In de 2e min stuitte Maickel vd Honing op de doelman en de rebound werd door Robin Smets over geschoten. Enkele min later kopte Pieter Michelbrink uit wederom een vrije naast. In de 9e min deed hij het echter beter en kopte wederom uit een vrije trap raak, 2-0. BES gaf vanaf dit moment gas om zo snel mogelijk de aanvalstreffer te scoren. De combinaties waren echter niet zuiver genoeg om de HMVV verdediging te verschalken. Wat BES deze middag ook probeerde, de verdediging van HMVV gaf geen krimp. Ze waren telkens een stapje sneller bij de bal dan de BES-voorwaartsen. Hierdoor werd de stand van 2-0 tevens de eindstand.