Hulsel – BES uitslag: 2 – 2

De wedstrijd van vanmiddag is er eentje welke voor de echte voetballiefhebber niet te veel van moeten worden getoond. Vooral positief was het mooie najaarszonnetje. Met uitzondering van de doelman van BES, Robert v.d. Palen, slaagden geen van de acteurs binnen de omheining van het speelveld erin om met een voldoende van het veld te stappen. Zowel technisch als tactisch ging er deze middag veel fout.  Uiteindelijk was de stand na 90 minuten evenredig verdeeld over beide team.

Al in de 3e  minuut werd het 1 -0 voor de thuisploeg door een foutieve terugspeelbal van John v.d. Ven die door Stef Roymans werd onderschept en beheerst Robert v.d. Palen passeerde. Het antwoord van BES kwam meteen middels een dieptepass op Martijn Toonders wiens voorzet door Maikel van de Honing over werd geschoten. In de 13e minuut geeft, de in deze periode sterk spelende, Mark Balmer een voorzet vanaf links welke door alle voorwaartsen van BES wordt gemist. In de 21e minuut krijgt Tom v.d. Heijden een mooie kans om de score verder uit te bouwen, doch hij vindt Robert v.d. Palen op zijn weg. In de 25e minuut wederom een goede voorzet van Mark Balmer die het hoofd van Maikel v.d. Honing bereikt, doch deze wordt op de doellijn gekeerd door  Joris v.d. Heijden. In de 33e minuut is het dan eindelijk raak. Een corner van Daan Bartels bereikt de bij de 2e paal staande Maikel v.d. Honing, wiens kopbal te machtig is voor zowel de doelman als de verdedigers van Hulsel 1 – 1. Een dan zeer terechte gelijkmaker in een periode waar BES meer doelpunten had verdiend. In de 40e minuut keert Robert v.d. Palen een knap ingekopte bal van Tom Roest. Net voor het rustsignaal schiet Robin Smets van afstand en buiten bereik van Eric Corsten op de paal. Ruststand 1 – 1.

Het tweede bedrijf met dezelfde acteurs als voor rust geeft een zelfde beeld te zien, BES als beter voetballende ploeg en Hulsel die middels uitvallen er een aantal keren gevaarlijk uitkomt. In de 57e minuut krijgt Hulsel een cadeautje van de scheidsrechter door een strafschop toe te kennen, vanwege een zichzelf verwerende Daan Bartels. Ook dit buitenkansje wordt door Robert v.d. Palen teniet gedaan. In dezelfde minuut krijt Robin Smetse aan de andere zijde op 5 m van het doel een niet te missen kans doch hij schiet de bal over het doel. Tussen de 60e en 80e minuut wordt door beide trainers gewisseld, doch deze bereiken niet het resultaat dat het spelbeeld ten gunste veranderd. Bij BES wordt er nog maar in twee linies gespeeld en Hulsel laat zien dat met wissels het spel niet beter wordt. In de 88e minuut lijkt Hulsel met 3 punten weg te komen door een uitval over links waar Tom Roest in de diepte wordt gestuurd. De voorzet van Tom wordt door Stef Roymans in een doelpunt omgezet 2 – 1. Enkele spelers van BES laten even hun tanden zien waardoor in de allerlaatste minuut een strakke voorzet van Jeroen Evers door Robin Smets wordt beloond met een doelpunt 2 – 2. Hierdoor krijgt BES uiteindelijk nog wat het wel verdiend heeft.

Opstellingen:

Hulsel: 1. Eric Korsten, 2. Tom Schellekens, 3. Twan Corsten, 4. Ruud v.d. Heijden, 5. Ron v. Gompel, 6. Stein v. Rooy, 7. René v.d. Heijden, 8. Joris v.d. Heijden (13. Bas Liebregts), 9. Stef Roymans, 10. Tom Roest, 11. Tom v.d. Heijden (12.Rob Jansen).

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Stijn Umans (14. Rick Schoofs), 3. Twan Bogers, 4. John van de Ven, 5. Bart Winters, 6. Robin Smets,7. Mark Balmer, 8. Daan Bartels, 9. Maikel van de Honing, 10. Martijn Toonders (12. Tony van Dongen),11. Jeroen Evers,