Matig BES verliest van Steensel

20 maart 2016  BES 1 – Steensel 1 Uitslag: 0-2

In de eerste minuut had Steensel al op 1 -0 kunnen komen na een balverlies van Twan Bogers van BES. Door een goede redding van keeper Stijn Habraken werd dit voorkomen. Hierna zou je verwachten dat BES wakker geschud zou zijn. In de 7e min werd vanuit  een  hoekschop door Maikel van der Honing  van BES de bal net over gekopt. In de 9e minuut werd een vrije trap genomen door Thomas v/d Aa, door  Dorus v/d Broek  van Steensel rakelings over het doel van BES gekopt. BES was voor een 2e maal gewaarschuwd . BES kreeg in de 16 minuut door Ruud Nijsen een goede kans die goed werd gepareerd door de keeper van Steensel Jordi van Dooren. Vervolgens kregen we een periode dat er matig werd gevoetbald van beide kanten met veel bal verlies. Het duurde tot de 27 minuut dat Steensel weer een goede kans kreeg  door Stephan Coset die wederom prima werd gestopt door Stijn Habraken. Vanuit een hoekschop in de 32 minuut werd de bal net langs de paal getikt door Dorus v-d Broek van Steensel waar BES wederom niet op achterstand kwam. In de 43 minuut moest John v-d Ven aan de noodrem trekken na een communicatie fout in de verdediging van BES wat hem dan ook een gele kaart opleverden. Al met al een matige wedstrijd van BES in de eerste helft.

Bij aanvang van het 2e gedeelte van de wedstrijd begon BES met meer inzet, dit resulteerde in de 52 minuut na een goede combinatie van Maikel v-d Honing, Mark de Groot en Daan Bartels die dan vervolgens net over schoot. Er werden diverse overtredingen gemaakt die dan ook resulteerde na een overtreding op Robin Smets met geel voor Twan Bierens van Steensel. Het duurde dan ook tot de 70e  minuut dat er  na een voorzet van Bart Winters, die ingevallen was  voor de geblesseerde Robin Smets na de overtreding weer een kans voor BES ontstond. In de 76 minuut kreeg Mark de Groot na een overtreding onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Rissema wederom in een gele kaart. De vrije trap die hierop werd genomen werd door de verdediging van BES niet goed ingeschat en werd  afgerond met een intikker van Dorus v-d Broek  wat de 0-1 betekende. Vervolgens werd door trainer Peter Jonkman gewisseld , een aanvaller Mark Balmer, voor een verdediger Twan Boogers. Dit om meer druk te krijgen en zo vervolgens nog een gelijk spel af te dwingen. Hierna ontstonden ook enkele kansen die niet werden benut door het dan agressief spelende BES, dit resulteerde in diverse kansen in blessure tijd die niet werden benut. Het zo op de aanval spelend BES  bracht ook met zich mee dat BES achterin kwetsbaar werd, dit werd dan ook goed in de 3e minuut van de blessure tijd afgestraft door Steensel speler Stephan Coset die bij een uitbraak het goed afronde en de 0-2 als eindstand op het scorebord bracht.