Netersel – BES 1-1

11 okt 2015

De eerste de beste kans was voor de thuisploeg Netersel. Een prima voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Gijs van Hintum. Zijn kopbal ging echter over het doel. Gedurende het eerste half uur, was BES heer en meester en had een 3-tal doelpunten moeten maken. Netersel kon niets anders doen, dan elke bal met een flinke trap weg werken. In de 2e min kon de doelman van Netersel, Sjoerd Wijnen, de lob bal van Maikel vd Honing ter nauwer nood uit het doel ranselen. In de 4e min kwam BES op voorsprong. Op een voorzet van Mark de Groot, stonden zowel Maikel vd Honing als Bart Winters klaar om de bal binnen te tikken. Het was Bart Winters die de 0-1 op het scorebord bracht. 3 Min later gebruikte Bart Winters uitstekend zijn snelheid en liep er zijn directe tegenstander uit. Zijn inzet beland buiten bereik van de doelman echter op de paal. In de 13e min wederom een goede actie van Bart Winters. Zijn voorzet werd corner gewerkt. Uit de corner schoot Daan Bartels uitstekend in, maar het was wederom de doelman van Netersel die redding bracht. Pas na een half uur de eerste doelpogingen van Netersel. Van de Sande zag zijn 1e inzet geblokt worden en de 2e ging naast het doel. BES ging onzorgvuldiger te werk en Netersel rook haar kans. Enkele minuten voor het rustsignaal kwam Netersel langszij. Na een uitstekende aanval wist Alex Spooren, Waalen te bereiken, Deze schoot de bal onhoudbaar voor doelman Stijn Habraken van BES in de touwen. Ruststand derhalve 1-1.

Direct na rust een uitgelezen mogelijkheid voor BES om te scoren. Op een voorzet van wederom Bart Winters stond Maikel vd Honing niet goed opgesteld en zag zijn doelpoging mislukken. Het spel van BES werd er niet beter op. Beide teams hanteerden veelvuldig de lange bal en Netersel was met de lange mensen in de verdediging steeds de BES-aanvallers de baas. Daarentegen werd Netersel met elke vrije trap gevaarlijk. Elke inzet uit een vrije trap (een stuk of 4 in de 2e helft) werden door de lange spelers doorgekopt. Doelman Stijn Habraken van BES was echter steeds alert. Tegen het eind van de wedstrijd, werd het spel steeds heldhaftiger. Het team dat zou scoren zou de wedstrijd winnen. Uit wederom een vrije trap, net voor het einde van de wedstrijd, claimde Netersel een penalty na een vermeende handsbal. De uitstekende scheidsrechter Eijgelsheim uit Oirschot wees dit resoluut van de hand. In blessuretijd had Maikel vd Honing de kans om BES alsnog aan de 3 punten te helpen. Zijn kopbal ging echter rakelings naast het doel. Derhalve een terechte puntendeling tussen Netersel en BES. Beide ploegen zijn nog steeds ongeslagen.