Netersel – BES uitslag: 1 – 1

De wedstrijd Netersel – BES begon zoals de gasten uit Borkel en Schaft niet wilden. Reeds na 4 minuten spelen keek BES tegen een achterstand aan waar vervolgens de gehele wedstrijd tegen gespeeld werd, een kolfje aan de hand van Netersel. Hierdoor en de spanning in het competitieverloop was het voetbalspel vanmiddag niet al te best. Door strijdlust wist BES uiteindelijk een punt in de wacht te slepen wat na afloop een winstpunt bleek te zijn.

Door niet goed doordekken in het linker verdedigingsblok van BES kreeg Rick Spooren al na 4 minuten de gelegenheid om van 20 m van doel uit te halen en de 1 – 0 aan te laten tekenen. Hierna liet BES gedurende een periode van 20 minuten zien over goede voetbalkwaliteiten te beschikken en werden enkele goed kansen gecreëerd. In de 7e minuut was het Bart Winters die een lob over de doelman net aan de verkeerde kant van de paal over de lijn zag verdwijnen. In de 13e minuut werd een combinatie tussen John v.d. Ven en Bart Winters door laatst genoemde op doel geschoten doch Sjoerd Wijnen stond zijn mannetje. In de 16e minuut stopte Sjoerd wederom een inzet van Rick Schoofs. Na een half uur spelen daalde het spelpeil en was inzet orde aan de dag. De ruststand was derhalve 1 – 0. In de rust wisselde Peter Jonkman en bracht Daan Bartels in voor Rick Schoofs, hierdoor werd Maikel v.d. Honing richting spitspositie gedirigeerd. Dit gaf wel meer rust in het spel van BES zonder tot echt goed voetbal te komen.

Wel was het in de 2e helft eenrichtingsverkeer richting doel van Netersel zonder tot echte kansen voor BES te komen. Netersel verdedigde met kunst en vliegwerk haar voorsprong en zocht daarmee ook het randje van toelaatbaarheid op wat uiteindelijk een drietal gele kaarten opleverde bij Netersel.

Bij een van deze overtredingen werd Robin Smets, zwaar geblesseerd aan het hoofd, van het veld gevoerd. Uiteindelijk is het Daan Bartels die in de 82e minuut met rechts een zondags schot loslaat welke onhoudbaar voor Sjoerd Wijnen in de bovenhoek verdwijnt. De spelers van BES rechten nog een keer hun rug om toch nog drie punten te kunnen behalen. Het is Robert v.d. Palen die in blessuretijd nog een keer handelend moet optreden om het enige gevaar van Netersel in de 2e helft te elimineren. Na afloop bleek dit gelijkspel uiteindelijk een winstpunt ten opzichte van Hapert die een verliespartij tegen vv Acht te verwerken kreeg.

Netersel: 1. Sjoerd Wijnen, 3. Niels Daniels, 4. Ralph v.d. Linden, 5. Jay v. Hoof, 6. J. v.d. Bisen, 7. L. v.d. Sande (9. Roel Michiels), 8. J. Waalen, 10. Rick Spooren (11. Boo den Ouden), 12. Gijs van Hintum, 14. Daan Michiels, 15. Niek Janssen.

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Twan Bogers, 4. Sander van Kessel (15 Bjorn d. Krom), 5. Ruud Maas, 6. Maikel v.d. Honing, 7. Robin Smets (14. Mark Gerrits), 8. John van de Ven, 9. Rick Schoofs (12. Daan Bartels), 10. Bart Winters, 11. Mark Balmer.