Nieuw Woensel – BES uitslag:  4 – 2

BES begint goed aan deze belangrijke wedstrijd, om los te komen van de onderste plaatsen. Door fris aanvallend voetbal worden kleine en grotere mogelijkheden gecreëerd. Na 6 minuten spelen wordt een goede aanval van BES door de verdediging van Nieuw Woensel tot corner verwerkt. Daan Bartels brengt deze vrij scherp voor het doel waar Robin Smets ongehinderd kan inkoppen, 0 – 1. Het spel golft daarna op en neer waarbij blijkt dat het betere deel van Nieuw Woensel in de voorwaartsen zijn gehuisvest. Na ongeveer 15 minuten spelen kan Jens van Mil uit een voorzet van Tarik Ouzalah bij de 2e paal vrij inkoppen waardoor de stand weer gelijk word getrokken 1 – 1. In de 22e minuut is het opnieuw Nieuw Woensel die gevaar weet te stichten voor het BES doel. Eerst is het Jens van Mil die een mogelijkheid krijgt waarna Rheda Bekkali in de rebound wel raad weet en keurig de 2 -1 op het scorebord laat aanteken. Hierna ontstaat een beeld waarbij het gehele team van Nieuw Woensel alles in het werk stelt om het zo mooie voetbalspel te elimineren. Na reeds verscheidene al of geen blessurevoorwendselen is het in 34e minuut Kaan Unal die werkelijk geblesseerd het veld moet verlaten en wordt vervangen door Joeri van Veen. Hierna krijgt Robin Smets nog een uitgelezen kans op de stand weer gelijk te trekken, doch de doelman van Nieuw Woensel weet de inzet nog tot corner te verwerken. Hiermee wordt de ruststand van 2 -1 bereikt. In de tweede helft wordt het spelbeeld niet beter en is het zwoegen voor een beter resultaat. In deze periode verzuimd BES om de geboden mogelijkheden om te zetten in de gelijkmaker. In de 55e minuut is het Tarik Ouzalah die een fout in de verdediging van BES genadeloos afstraft en de 3 – 1 laat aanteken. Direct hierna wisselt BES en brengt David de Silva voor Mark Gerrits. Hierna krijgt BES steeds meer grip op de tegenstander en creëert diverse mogelijkheden. In de 72e minuut is het Mark Balmer die middels een mooie pass Maikel van de Honing vrij voor doel zet en hij deze kans benut om de aansluitingstreffer te maken 3 – 2. Hierna komen er steeds meer kansen voor de BES voorwaartsen en het wachten is op de gelijkmaker. In de 83e minuut komt er een kentering door de 2e gele kaart voor Mark Balmer waardoor BES met 10 man komt te staan. Nieuw Woensel profiteert van dit overwicht en brengt in de 87e minuut de 4 -2 op het scorebord. Direct na dit doelpunt wordt Maikel van de Honing in het 16 metergebied van Nieuw Woensel getorpedeerd en krijgt BES nog een strafschop. Deze wordt door Maikel hoog over geschoten waardoor er niets meer veranderd in de stand.

Volgend weekend is BES 1 vrij van competitievoetbal waarna op zondag 19 november de thuiswedstrijd tegen Hapert op het programma staat.

Opstellingen:

Nieuw Woensel: 2. Roy Ivan, 4. Cetin Abdurrahman (8. Brandon Tentoea), 6. Kaan Unal (17. Joeri van Veen), 9. Tarik Ouzalah, 10. Johnny van Veen, 11. Levi Angkotta (22. Jesse Kawarmala), 13. Omar Duiker, 15. Rheda Bekkali, 19. Justin Wahap, 20. Jens van Mil, 23, Joey Smulders.

BES: 1. Robert van der Palen, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. Mark Gerrits (15 David da Silva), 6. Jeroen Evers, 7. Mark Balmer, 8. Robin Smets, 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels,  14. Rens van Til.

Uitslagen BES:

De Raven vr 1 – BES vr1:              2 – 2

RKSV Heeze 7 – BES 3:                1 – 4

Marvilde 4 – BES 2:                       2 – 0

Nieuw Woensel 1 – BES 1:            4 – 2

 

Programma BES:

Zondag 12 nov.       10.00 uur:     Bergeijk vr 2 – BES vr1

10.00 uur:     SV Valkenswaard 10 – BES 3

10.00 uur:     RoodWit V. 7 – BES 2

BES 1:           vrij

Zondag 19 nov.        10.30 uur:     BES vr1 – Terlo vr1

10.30 uur:     BES 3 – Brabantia 13

10.30 uur:     BES 2 – ReuselSport/CoTrans 5

14.00 uur:     BES 1 – Hapert