PSV av – BES uitslag: 4 – 1

BES begon vanmiddag wat gehavend aan de aftrap, zowel doelman Robert v.d. Palen als Bart Winters hebben afgelopen week een zodanige blessure opgelopen dat zij vandaag niet konden aantreden. Desondanks stond er met name voor rust een teamorganisatie die nauwelijks mogelijkheden aan PSV schonk. Zorgelijker was het eigen spel, waar nauwelijks de bal binnen de ploeg gehouden kon worden. De rust brak dan ook aan met een 0 – 0 stand zonder dat er noemenswaardige mogelijkheden voor beide team waren. De tweede helft gaf een geheel ander beeld. In de 48e en 52e was het Jeroen Mattheeuwse die 2 doelpunten wist te scoren door miscommunicatie en slecht verdedigen aan BES zijde. In de 73e minuut was het Jimmey Granviel die vanaf links doelman Nick Tummers wist te verschalken door zijn inzet in de verre hoek tegen de touwen te laten ploffen en zo de 3 -0 liet aantekenen. Vanaf halfweg de 2e helft was het BES die enerzijds meer lef toonde en anderzijds zelf beter begon te voetballen. Hierdoor kwamen er mogelijkheden voor BES, maar hierbij stond enerzijds doelman Mlodak Szumon in de weg of anderzijds stond het vizier niet voldoende op scherp. In de 78e minuut was het Rens van Til die bij de 2e paal een corner van Robin Smets netjes wist af te ronden, 3 – 1.

Toch was het aanvoerder Stephan Wijlaars die de stand op 4 -1 wist te brengen door een vrije trap vanaf links naast de opgestelde muur in de vrije hoek te inschieten. Ook hierna was het BES dat nog diverse mogelijkheden wist te creëren, zonder nog tot een doelpunt te komen, waarbij de spelers zichzelf te kort hebben gedaan. Na 90 minuten spelen floot de goed leidende scheidsrechter Rombouts af met een verdiende overwinning voor PSV.

Opstellingen:

PSV: 1. Mlodak Szumon, 2. Mark Linssen, 3. Rick Verbeek (12. Geoffrey Prommayon) 4. Stephan Wijlaars, 6. Stefan Vingerhoets, 7. Jordy de Kat (9. Gjoka Arber) 11. Jimmey Granviel, 15 Finn van Eck, 18. Jeroen Mattheeuwse, 19. Calvin van Bruggen, 20. Eleis Zahid.

 

BES: 1. Nick Tummers, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. Mark Gerrits, 6. Jeroen Evers, , 8. Robin Smets, 9. Rick Schoofs (16. Rob Schellens), 10. Maikel v.d. Honing, 12. Daan Bartels,14. Rens van Til, 15 David da Silva (7. Mark Balmer),.

Uitslagen BES:

PSV 1 – BES 1                    4 – 1

Bladella 7 – BES 2              3 – 1

BES 3 – Brabantia 13         afgelast

Steensel vr1 – BES vr1      afgelast

 

 

Programma BES  18 februari 2018:

14.30 uur      Braakhuizen1 – BES 1

10.00 uur      Riethoven 3 – BES 2

10.00 uur       sv Budel 6 – BES 3

12.00 uur      Dommelen vr1 – BES vr1