Reusel Sport CoTrans 1 – BES 1 Uitslag 3-3

BES haalt door toedoen van Twan v. d. Looij 1 punt bij de nr 2 Reusel Sport CoTrans.

Door de smalle selectie bij BES, was trainer Jurgen Pinckers vandaag genoodzaakt om zijn assistent Twan v. d. Looij in de basis te zetten. Dit pakte niet slecht uit, omdat door zijn inzet BES vandaag 1 punt overhield aan de uitwedstrijd bij Reusel Sport.

Reusel Sport begon door onderschatting van de tegenstander erg slap aan de wedstrijd. Er was in het begin geen dreiging naar het doel van BES. De eerste de beste corner van BES in de 10e min., werd door slecht uitverdedigen van de doelman van Reusel Sport, door Maikel v. d. Honing omgezet in een doelpunt, 0-1. Vanaf dat moment kwam er meer dreiging van Reusel Sport. In de 16e min. werd een inzet van hen op het doel van BES, in 1e instantie nog geblokt, maar Dave Hermans schoot de rebound onhoudbaar in de kruising, 1-1. Door het betere spel van Reusel Sport kreeg de verdediging van BES het zwaar te verduren, maar echt gevaarlijk werden de voorwaartsen niet. Reusel Sport had een misverstand in de verdediging van BES nodig, om in de 28e min. op voorsprong te komen. Na een diepe bal op Jim Daniëls wisten 2 verdedigers van BES de bal niet weg te werken en mocht Ralf Lavrijsen vrij inschieten, 2-1. De beste kans voor de rust was nog voor BES. Na een diepe bal op Bart Winters tussen 2 verdedigers, speelde 1 van deze verdedigers de bal breed. De opgekomen Twan v. d. Looij zag de vrije bal echter naast het doel verdwijnen. Ruststand derhalve 2-1.

 

De 2e helft was nog maar net begonnen, of Reusel Sport mocht na een lichte overtreding van Twan Bogers op Jim Daniëls een penalty nemen. Tuur de Laat wist wel raad met dit buitenkansje en bracht Reusel Sport op een 3-1 voorsprong. Iedereen dacht dat de wedstrijd gelopen was, omdat vanaf dat moment Reusel Sport enkele riante kansen kreeg, echter zonder resultaat. In de 65e min. kwam Mathew Evers in het veld voor de geblesseerde Robin Smets. De Bessers konden de bal beter in de ploeg houden en creëerden enkele behoorlijke kansen. In de 67e min. hadden de Bessers een penalty moeten krijgen nadat Maikel v. d. Honing binnen de 16m werd neergehaald. De overigens goed fluitende scheidsrechter De Kroon zag hier echter geen penalty in en gaf BES een corner. Twan v. d. Looij schoot enkele minuten later uit  de draai op de doelman van Reusel Sport, die toevallig op de juiste plaats stond. In de 75e min. kreeg BES loon na werken. Een snelle uitval via Maikel v. d. Honing op Bart Winters, werd door laatst genoemde prima voorgezet op Twan v. d. Looij, die nu wel het net wist te vinden, 3-2. De Bessers begrepen, dat er vandaag misschien wel een stunt in zat en gingen nog meer domineren. Dit resulteerde in de 86e min. na een vrije trap op een pas naar Twan v. d. Looij, die zijn 2e van de middag in het doel zag verdwijnen. Vanaf dat moment wilde Reusel Sport de boel nog forceren, waardoor beide ploegen nog de kans kregen om de wedstrijd te beslissen.

 

Er kwam geen verandering meer in de score en het gelijkspel voelde voor de Bessers als een overwinning. Dit punt zal hen misschien wel sterken voor de laatste wedstrijden, om nog voldoende punten te behalen om de nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen.

 

Uitslagen VVBES:

Reusel Sport – VVBES 3-3

Wodan 8 – VVBES 2  8-2

De Valk 5 – VVBES 3 2-0

ZSC Vr 1 – VVBES Vr        6-3

 

Donderdag 10 mei:

VVBES 2 –  Wodan 8 aanvang 10.30

Steensel Vr 1 – VVBES Vr  aanvang 11.00

VVBES – Bladella  aanvang 14.00 uur

 

Zaterdag 12 Mei:

VVBES – SV Valkenswaard 19.30 uur

 

Zondag 13 Mei:

VVBES 2 – Rood Wit V 7 aanvang 10.30 uur

VVBES 3 –SV Valkenswaard 10 aanvang 10.30 uur

VVBES Vr – Bergeijk Vr 2 aanvang 10.30 uur