SDO’39 – BES uitslag: 3 – 1

BES speelt in Lage Mierde tegen de nr. 4 in de rangschikking een ongelukkige wedstrijd welke mede door toedoen van discutabele beslissingen door scheidsrechter de Bruijn eindigt in een overwinning van SDO’39, zonder SDO’39 hiermee te kort te doen.

De eerste paar minuten geven beide teams, door zeer aanvallend spel aan, om snel een doelpunt te forceren.  Na 5 minuten neemt, een dan goed spelend, BES het heft in handen en er volgt aanval na aanval op het doel van SDO’39. In de 6e minuut krijgt Rick Schoofs een opgelegde kans middels een pass van Robin Smets, doch Rick mist de bal volledig. In de 8e minuut wordt Daan Bartels in stelling gebracht na een corner vanaf links. Paul van Gompel laat zijn klasse zien door de bal tot corner te verwerken. In de 13e minuut bereikt een inworp van Bart Winters de opkomende John v.d. Ven, die het vizier niet goed heeft staan. De eerste 20 minuten is het feitelijk wachten op doelpunten van BES maar voetbalwetten geven aan dat, als je zelf niet scoort uit de diverse mogelijkheden, de tegenstander dit vervolgens afstraft. Zo ook deze middag. In de 22e minuut breekt SDO’39 over de linker kant uit waar de in buitenspelpositie staande Niels Heesakkers oprukt. Diens voorzet wordt vervolgens door Thijs Spierings omgezet tot doelpunt. 1 – 0. Hierna raakt BES geheel van slag en mag het van geluk spreken dat SDO in deze periode niet van de geboden mogelijkheden weet te profiteren. In de 25e  minuut mag Thijs Spiegings, na wederom een buitenspelluchtje, vrij op doelman Robert v.d. Palen gaan. Robert komt uiteindelijk als winnaar uit dit duel. In de 31e minuut stormen zelfs 4 spelers van SDO’39 met 1 verdediger op het BES doel, maar weten niet te scoren.

Hierna herpakt BES zich en creëert nog enkele goede mogelijkheden. Ruststand 1-0.

De eerste minuten van de tweede helft verlopen zoals ook het begin van de wedstrijd. In de 50e minuut komt Mark Balmer in het veld voor Martijn Toonders. In de 52e minuut wordt er door BES niet goed uitverdedigd, waardoor Thijs Spierings in de gelegenheid wordt gesteld om de 2-0 aan te tekenen. BES gaat meer over op vechtvoetbal, afgewisseld door mooie combinaties. Mogelijkheden tot doelpunten ontstaan door afstandschoten van Daan Bartels en door slimme steekpasses van Rick Schoofs en Maikel v.d. Honing. In de 68e minuut bereikt een steekpass van Rick Schoofs, Maikel van de Honing die vervolgens doelman Paul van Gompel het nakijken geeft, 2-1. Dit lijkt het begin van een slotoffensief van BES doch in de 71e minuut besluit scheidsrechter de Bruijn hier een stokje voor te steken. Hij laat een uitval van SDO’39 doorgaan, door een meters buitenspel staande

Niels Heesakkers, niet terug te fluiten. Niels weet dit buitenkansje wel te benutten, 3-1 Ondanks deze tegenslag proberen de BESsers er alsnog een goed resultaat uit te halen, doch dit is deze middag niet meer mogelijk en de krachten vloeien vervolgens langzaam weg.

Leermoment van deze wedstrijd is om jezelf meer te belonen bij goed spel, anders kom je van een koude kermis thuis.

Opstellingen:

SDO’39: 1. Paul van Gompel, 2. Kevin Kapteijns, 3. Christian Paridaans, 4. Frank Swanen, 5. Jaap Huijbregts, 6. Frans Berger, (15. Johan Paridaans)  7. Martijn Dijkstra, 8. Timo Vugts, (12. Mike Gevers) 9. Simon Kruijssen, 10. Thijs Spierings, 11. Niels Heesakkers (13. Nickolas Jonkergauw).

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. Stijn Umans, 5. John van de Ven, 6. Robin Smets, 7.Bart Winters, 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs, 10. Martijn Toonders, (12. Mark Balmer), 11. Maikel van de Honing,