Steensel – BES uitslag: 1 – 1

Na een lange winterstop was het vandaag voor beide partijen wennen om, op een zwaar bespeelbaar veld, weer een gedegen partij voetbal op de grasmat te leggen. Vooral voor de spelers van BES was het wennen om weer 90 minuten voluit te kunnen gaan na een januarimaand waarin het nauwelijks mogelijkheden heeft gehad om gedegen te kunnen trainen.

In de stand om de 2e periode deelden BES en Steensel samen de eerste plaats waardoor deze wedstrijd een extra dimensie had. Reeds in de 6e minuut kwam het eerste gevaar aan BES zijde, een corner van Robin Smets wordt door Bart Winters knap ingeschoten, maar het is verdediger Jordy Bijvelds die de bal voor de doellijn weet te stoppen. In de 11e minuut komt Steensel gevaarlijk door en een voorzet van Stephan Coset wordt door Twan Bierens middels een omhaal net overgeschoten. In de 16e minuut ziet Daan Bartels de doelman van Steensel wat ver voor zijn doel staan en diens afstandsschot verdwijnt net over het doel. In de 33e minuut is het Steensel die gelukkig op voorsprong komt. In een rommelige, onoverzichtelijke situatie voor het doel van BES is het Marijn v.d. Ven die de bal over de doellijn weet te plaatsen en de 1 – 0 op het scorebord laat zetten. Hierna komt BES wat beter in zijn spel en bouwt een kleine veldoverwicht op, zonder heel veel gevaar te stichten. In de 39e minuut is het Robin Smets die zijn inzet via een been van een Steensel verdediger over het doel ziet verdwijnen. Met een 1 – 0 voorsprong van Steensel gaan beide ploegen aan de thee. De trainers zien geen reden om in de rust wisselspelers in te zetten zodat dezelfde 22 spelers aan het tweede bedrijf beginnen. Na rust blijft BES het veldoverwicht van direct voor de thee houden. In de 54e minuut is het Daan Bartels die de doelman van Steensel probeert te verschalken middels een vrije trap in de korte hoek, doch Jasper v.d. Ven is attent. Ook op een kopbal van Robin Smets na een voorzet van Bart Winters reageert Jasper adequaat. Uiteindelijk zwicht de doelman in de 59e minuut voor een kopbal van Maikel v.d. Honing uit een corner van Robin Smets 1 – 1.

Intussen hebben beide trainers besloten om verse krachten in te brengen, Kaij v.d. Looij komt Dorus v.d. Broek vervangen en Ruud Maas komt John v.d. Ven vervangen. In de 71e minuut is het Kaij v.d. Looij die Robert v.d. Palen dwingt om handelend op te treden, Robert weet zijn inzet via de lat over het doel te werken. Hierna komt Ron Vermeltfoort, Thomas v.d. Aa vervangen en de moegestreden Martijn Toonders wordt vervangen door Rick Schoofs. In de laatste minuten van de, door scheidsrechter Swaanen goed geleide wedstrijd, weten beide ploegen nog enkele mooie kansen niet te verzilveren zodat een puntenverdeling het eindresultaat is.

Opstellingen:
Steensel: 1. Jasper van de Ven, 2. Thomas v.d. Aa ( Ron Vermeltfoort) , 3. Job Theuws, 4. Jordy Bijvelds, 5, Rob Wijnen, 6. Martijn Aartsen, 7. Stephan Coset, 8. Dorus v.d. Broek (13, Kaij v.d. Looij), 9. Twan Bierens, 10. Robin Lepelaars, 11. Marijn v.d. Ven.
BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. Mark Gerrits, 6. Robin Smets, 7. John v.d. Ven ( 13, Ruud Maas), 8. Daan Bartels, 9. Martijn Toonders (12. Rick Schoofs), 10. Bart Winters, 11. Maikel van de Honing.